Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Θέμα μείωσης αποδοχών εγείρει η Alpha Bank για 4.000 εργαζόμενους, που προέρχονται από την Emporiki - Συναντώνται αύριο διοίκηση - ΕΝΑΣ

tags :
Θέμα μείωσης αποδοχών εγείρει η Alpha Bank για 4.000 εργαζόμενους, που προέρχονται από την Emporiki - Συναντώνται αύριο διοίκηση - ΕΝΑΣ
Ο ENAΣ ζητά την παρέμβαση της ΟΤΟΕ και της ΓΣΕΕ για την προστασία δικαιωμάτων των υπαλλήλων
Θέμα μείωσης αποδοχών θέτει η διοίκηση της Alpha Bank για περίπου 4.000 εργαζόμενους, που προέρχονται από την Εμπορική τράπεζα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος (ΕΝΑΣ).
Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, η διοίκηση της τράπεζας αιφνιδιαστικά ανοίγει θέμα μείωσης μισθών με το πρόσχημα της εξίσωσης με τις αντίστοιχες αποδοχές των εργαζομένων στην Alpha.
Για τον λόγο αυτόν, αύριο Παρασκευή για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της διοίκησης της τράπεζας με το προεδρείο του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου (ΕΝΑΣ).
Σημειώνεται πως σε ανακοίνωση της η τράπεζα τονίζει πως "από 1η Απριλίου θα ισχύει για όλο το προσωπικό της Alpha Bank η ενιαία μισθολογική πολιτική που έχει θεσπίσει η από 10.5.2012 επιχειρησιακή σύμβαση". Τη συγκεκριμένη σύμβαση είχε συνάψει η τράπεζα με το σύλλογο προσωπικού της Alpha.
Ωστόσο η σύμβαση αυτή προβλέπει χαμηλότερες αποδοχές σε σχέση με τις αντίστοιχες των εργαζομένων που προέρχονται από την Εμπορική τράπεζα. Επομένως ανοίγει ο δρόμος για νέες μειώσεις μισθών, σημειώνει ο ΕΝΑΣ και προσθέτει πως οι εργαζόμενοι έχουν τα τελευταία χρόνια υποστεί διπλή μείωση των μισθών: από την προηγούμενη επιχειρησιακή σύμβαση και από την κλαδική σύμβαση. Υπολογίζεται πως σωρευτικά οι μειώσεις είναι 15% χωρίς να υπολογιστούν οι πρόσθετες απώλειες στον οικογενειακό προϋπολογισμό από φόρους, χαράτσια κ.α.
"Δεν θα ανεχτούμε καμία μείωση αμοιβών. Δεν θα αποδεχτούμε καμία μονομερή και παράνομη ενέργεια" τονίζει ο πρόεδρος του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου (ΕΝΑΣ) Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και προσθέτει "δεν θα αφήσουμε να χαθούν αυτά που κατακτήσαμε με αγώνες ετών. Δεν θα αφήσουμε να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση. Στόχος μας είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην Alpha να αμείβονται ενιαία με εξίσωση προς τα πάνω".
Για το θέμα αυτό συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου (ΕΝΑΣ), που θα κινηθεί σε δύο "μέτωπα". Κατ' αρχήν θα αναλάβει νομικές πρωτοβουλίες για να κατοχυρώσει τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει ακόμα και σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η τράπεζα επιμείνει στη μείωση των μισθών.
Ο σύλλογος ζητά την παρέμβαση της ΟΤΟΕ και της ΓΣΕΕ για την προστασία δικαιωμάτων των υπαλλήλων. Παράλληλα καλεί τον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank να πάρει σαφή θέση για το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης