Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η υποκρισία του έλληνα επενδυτή και πολιτικού – Το 2011 η Goldman Sachs, τo Paulson, το Greylock, η J P Morgan, η Deutsche σόρταραν σε ΧΑ και ομόλογα και ήταν τότε οι κακοί κερδοσκόποι – Σήμερα που αγοράζουν long είναι επενδυτές….

  Η υποκρισία του έλληνα επενδυτή και πολιτικού – Το 2011 η Goldman Sachs, τo Paulson, το Greylock, η J P Morgan, η Deutsche σόρταραν σε ΧΑ και ομόλογα και ήταν τότε οι κακοί κερδοσκόποι – Σήμερα που αγοράζουν long είναι επενδυτές….
Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν διαπιστώνεται εύκολα μια ρήση που δυστυχώς ισχύει για τον έλληνα, τον έλληνα επενδυτή ή έλληνα πολιτικό.
Ξεχνάμε εύκολα, κατηγορούμε εύκολα και θεοποιούμε επίσης πολύ εύκολα.
Το 2011 π.χ. την μεγάλη επίθεση στα ελληνικά ομόλογα, το πάρτι στα CDS και το μεγάλο short στο ελληνικό χρηματιστήριο ποιοι πραγματοποίησαν;

Όσοι λοιπόν εύκολα λησμονούν να τους θυμίσουμε ότι ήταν η Goldman Sachs, το Greylock Capital Management, η J P Morgan, η Deutsche bank και πολλοί άλλοι.....
Αυτοί οι «αιμοσταγείς» επενδυτές όπως χαρακτηρίζονταν τότε, οι «κακοί κερδοσκόποι» όπως χαρακτηρίζονταν τότε, «οι καταστροφείς της Ελλάδος» όπως χαρακτηρίζονταν τότε σήμερα βρίσκονται εκ νέου στην Ελλάδα με διαφορετικό ρόλο.
Αντί short είναι long στο ελληνικό χρηματιστήριο και οι ξένοι επενδυτές, τα hedge funds δηλαδή οι κακοί κερδοσκόποι πλέον τώρα είναι επενδυτές που προβλέπουν τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Να θυμίσουμε ότι το 2011 ή 2012 η Moody’s, η Standard and Poor’s και η Fitch ήταν οι «άθλιοι αμερικάνοι», «τα αμερικανάκια», «οι πολιτικά καθοδηγούμενοι», οι «επικίνδυνοι οίκοι αξιολόγησης» αλλά το 2013 όταν ξεκίνησαν να αναβαθμίσουν την ελληνική οικονομία – πλην της Moody’s- ακόμη καθώς αναμένεται τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου είναι αξιόλογοι…οίκοι αξιολόγησης της πιστοληπτικής διαβάθμισης.
Οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί του 2011 θεωρούσαν τους ξένους κερδοσκόπους επικίνδυνους για την Ελλάδα ενώ ο Παπανδρέου ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος είχε αναφέρει περισσότερο την λέξη κερδοσκόπος από ότι την λέξη…καλημέρα.
Το 2013 ξέσπασε πάλι ένας φτηνός πολιτικός πόλεμος για το αν οι κερδοσκόποι είναι καλοί ή κακοί αν θα πρέπει να καταλήξουν στην δικαιοσύνη ή όχι οι κερδοσκόποι ή όχι.
Δυστυχώς λίγοι έχουν καταλάβει, δυστυχώς οι πολλοί δεν έχουν καταλάβει, ότι τα hedge funds κάνουν το παιχνίδι τους και μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και η αναζήτηση κορόιδων.
Τα hedge funds φουσκώνουν πλασματικά τις αποτιμήσεις και αναζητούν τα επόμενα κορόιδα.
Οι καταστροφείς της Ελλάδος σήμερα είναι long άρα είναι καλά παιδιά γιατί απλά μαζί με αυτούς βγάζουμε και εμείς.
Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο, η επενδυτική μας παιδία είναι άθλια.
Η άποψη μας
Οι κερδοσκόποι του 2011 με τους κερδοσκόπους του 2013 έχουν ένα κοινό για την δική μας άποψη είναι επενδυτές που αναζητούν πτώματα είτε για να τα καταστρέψουν είτε να τα νεκραναστήσουν.
Η ελληνική οικονομία και το χρηματιστήριο ήταν πτώματα τα οποία επιχειρούν να νεκραναστήσουν οι ξένοι και εμείς από πίσω τρέχουμε μπας και κερδίσουμε κάτι από την νεκρανάσταση του πτώματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης