Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής αποδεικνύεται φιάσκο – Μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί ούτε M16, ούτε ΑΚ47 Kaláshnikov ούτε Τάνκς – Η δαιμονοποίηση του όπλου είναι τραγική στην Ελλάδα

tags :
 Το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής αποδεικνύεται φιάσκο – Μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί ούτε M16, ούτε ΑΚ47  Kaláshnikov ούτε Τάνκς – Η δαιμονοποίηση του όπλου είναι τραγική στην Ελλάδα
Με αφορμή τις έρευνες που επιχειρηματία και καταζητούμενου Πάλλη πρώην συνεργάτη του εφοπλιστή Β. Ρέστη και συνδεόμενου με την Χρυσή Αυγή έρχεται στην επιφάνεια η ασχετοσύνη των περισσότερων περί των όπλων.

Δεν θα κάνουμε κρίση για το επιχειρηματικό παρελθόν του Πάλλη ή κάθε επιχειρηματία.
Το κείμενο αυτό εστιάζεται στο θέμα του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής και στις αναφορές ορισμένων μαρτύρων – αξιόπιστων ή μη θα αποδειχθεί προσεχώς – που κάνουν λόγω για M16 και ΑΚ47 Kalashnikov.
Υπήρξε έρευνα στο σπίτι του Πάλλη και βρέθηκαν αρκετά όπλα τα οποία τα περισσότερα ήταν δηλωμένα.
Η δικαιοσύνη καλείται να συνδέσει πρώτα από όλα την Χρυσή Αυγή με τον Πάλλη.
Εν συνεχεία θα πρέπει η δικαιοσύνη όχι η αστυνομία που εκτελεί εντολές να δικαιολογήσει πως είναι δυνατό «η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή είχε όπλα δηλωμένα».
Επειδή μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία συσχέτιση Πάλλη με Χρυσή Αυγή όλα τα υπόλοιπα είναι αέρας.
Ωστόσο αυτό που μας ενδιαφέρει όπως αναφέραμε δεν είναι ο επιχειρηματίας Πάλλης και οι εκκρεμότητες του με την δικαιοσύνη.
Μας ενδιαφέρει η στοχοποίηση του όπλου.
Πρώτη φορά στην ιστορία κατάσχονται όπλα τα οποία είναι δηλωμένα.
Κατάσχεση όπλων κυνηγητικών άρα λειόκανων στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει μόνο αν έχει προηγηθεί έγκλημα από τον κάτοχο των όπλων ή ανακύπτουν λόγοι ψυχιατρικοί και αυτό μόνο κατόπιν αίτησης των οικείων προσώπων.
Στην Ελλάδα της παρακμής, των φλώρων και των αδέσποτων τηλεσκουπιδιών το όπλο είναι κάτι αρνητικό, επικίνδυνο και καταδικαστέο.
Δυστυχώς στην Ελλάδα κυριάρχησαν λανθασμένες αντιλήψεις που στιγμάτισαν το όπλο.
Το παράδοξο όμως είναι ότι χώρες όπως ΗΠΑ, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιαπωνία, Ρωσία έχουν μείνει στην ιστορία για τις κατασκευές πραγματικών κοσμημάτων κυνηγητικών όπλων και ραβδωτών.
Στις ΗΠΑ Browning, Winchester, Remington, στην Ιταλία Berretta, Perrazi, Benelli, στο Βέλγιο Browning, στην Γερμανία τα Merkel, στην Γαλλία τα Verney carron, στην Βρετανία τα Holland and Holland και Boss, στην Ιαπωνία τα Miroku και Sakaba και στην Ρωσία Baikal, Vostok κ.α.
Οι χώρες αυτές λοιπόν έχουν παράξει τέχνη στα όπλα.
Ακόμη και στην γειτονική Τουρκία το εργοστάσιο της Hulgu κατασκευάζει ευρωπαϊκών προδιαγραφών όπλα.
Η οπλοκατοχή στην Ελλάδα, δεν πρέπει να δαιμονοποιείται.
Ο κάτοχος όπλου δεν πρέπει να θεωρείται φασίστας ή να δαιμονοποιείται.
Όσοι στιγματίζουν τον κάτοχο όπλων είναι γελοίοι.
Το όπλο είναι κόσμημα είναι τέχνη.
Να αναλογιστείτε μάλιστα ότι οι μεγαλύτεροι συλλέκτες όπλων είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη και με σπουδαίες επιστημονικές γνώσεις ο καθένας στο αντικείμενο του.
Η Ελλάδα πρέπει να απελευθερωθεί από την κυρίαρχη προκατάληψη για το όπλο να θεσπίσει ένα ευέλικτο μηχανισμό αγοραπωλησίας και να επιτρέψει την οπλοκατοχή.

Υποσημείωση

Προς την ελληνική Αστυνομία.
Ο μεγαλύτερος κάτοχος ΑΚ47 βρίσκεται στην ελληνική επαρχία.
Μέσω κυρίως Αλβανών, Ρουμάνων και άλλων ήρθαν στην Ελλάδα παράνομα χιλιάδες πυροβόλα όπλα και στην Βόρεια Ελλάδα, την Κρήτη, στην Μάνη και σε πολλές περιοχές οι περισσότεροι είναι κάτοχοι τέτοιων όπλων.
Επίσης στην Ελλάδα υπάρχουν 400 χιλιάδες αδήλωτα όπλα κυνηγητικά λειόκανα δηλαδή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης