Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η προσπάθεια εμπλοκής της Χρυσής Αυγής σε μια δολοφονία θα την βλάψει εκλογικά – Ο Μιχαλολιάκος θα πρέπει να καταδικάσει τις ακρότητες – Το πολιτικό σύστημα φοβάται την Χρυσή Αυγή – Χρειάζεται έκρηξη πολιτικού λόγου και όχι κοινωνικής βίας

Η προσπάθεια εμπλοκής της Χρυσής Αυγής σε μια δολοφονία θα την βλάψει εκλογικά – Ο Μιχαλολιάκος θα πρέπει να καταδικάσει τις  ακρότητες – Το πολιτικό σύστημα φοβάται την Χρυσή Αυγή – Χρειάζεται έκρηξη πολιτικού λόγου και όχι κοινωνικής βίας
Η δολοφονία ενός έλληνα πολίτη είναι απόλυτα καταδικαστέα, μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε άδικα από μίσος από λάθος από σκοπιμότητα, δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει ότι χάθηκε.
Η δολοφονία στο Κερατσίνι ενός αριστεριστή από ένα πολίτη που συνδέεται με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ήταν η αιτία να προκληθεί τεράστια κοινωνική αναταραχή.
Στο κείμενο άποψης που θα διαβάσετε θα εστιάσουμε περισσότερο στην πολιτική σημειολογία του τραγικού συμβάντος και όχι στην αστυνομική του διάσταση.
Η Χρυσή Αυγή λόγω της ισχυρής δημοσκοπικά τουλάχιστον παρουσίας της στο πολιτικό σύστημα προκαλεί
1)φόβο στην ΝΔ το κόμμα της Κεντροδεξιάς που βλέπει χιλιάδες οπαδούς της να στρέφονται στην Χρυσή Αυγή,
2)φόβο στο ΠΑΣΟΚ το οποίο μπορεί δημοσκοπικά να έχει συντριβεί αλλά αναζητά τρόπους ανάκτησης των χαμένων ψηφοφόρων του από τον ΣΥΡΙΖΑ.
3)Για τον ΣΥΡΙΖΑ η κοινωνική και πολιτική αστάθεια σκόπιμα μπορεί να συντηρείται γιατί σε τέτοιες περιόδους ισχυροποιείται το αριστερό κοινωνικό προφίλ του κόμματος.
Η ουσία όμως είναι ότι η Χρυσή Αυγή αν ήταν δημοσκοπικά στο 1% κανείς δεν θα έδινε τέτοια έκταση και διάσταση.
Επειδή δημοσκοπικά βρίσκεται στο 17,5% με βάση τις τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις πανελλαδικά είναι προφανές ότι αποτελεί ένα τεράστιο πολιτικό κίνδυνο.
Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι αν η στυγνή και απόλυτα καταδικαστέα δολοφονία ήταν μεταξύ π.χ. δύο αριστερών ή δύο χρυσαυγιτών πάλι δεν θα δινόταν η διάσταση του πολιτικού μίσους ή το σκηνικό εμφυλίου πολέμου που κάποιοι σκόπιμα θέλουν να καλλιεργούν.
Αυτό το τραγικό συμβάν που προκάλεσε μέλος της Χρυσής Αυγής πρέπει να αποτελέσει απαρχή εσωτερικής κάθαρσης.
Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής είναι δύο ειδών.
Α) Αυτοί που οργανώνονται και επιζητούν μέσα από την βία να διορθώσουν τα πράγματα επιτυγχάνοντας τις περισσότερες των περιπτώσεων τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, προκαλώντας την οργή της κοινωνίας
Β)Η πλειοψηφία των οπαδών που δεν είναι οργανωμένοι και οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο της Δεξιάς.
Είναι οι αγανακτισμένοι Δεξιοί, που θεωρούν την ΝΔ εκφυλισμένο κόμμα, που τα έκανε πλακάκια κατά το λαϊκώς λεγόμενο με το ΠΑΣΟΚ.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής πρέπει να δει αυτό το τραγικό συμβάν ως μια μεγάλη ευκαιρία να μετεξελίξει το κόμμα από τους άνδρες με τα μαύρα σε ένα οργανωμένο πολιτικό κόμμα με πρόγραμμα, με καθαρή ιδεολογία και με καθαρό πολιτικό λόγο.
Αν η Χρυσή Αυγή μπορούσε να προσελκύσει άφθαρτους και μορφωμένους ανθρώπους, αν μπορούσε να προσελκύσει επιτυχημένους πολίτες στους τομείς τους, αν κατάφερνε να ορθώσει ένα καθαρό πολιτικό πρόγραμμα θα σάρωνε στην κοινωνία και θα συνέτριβε την διαφθορά του πολιτικού συστήματος.
Η Χρυσή Αυγή αν δεν λάβει το μήνυμα και δεν κατανοήσει ότι με δολοφονίες δεν δομούνται πολιτικά κόμματα τότε εκλογικά θα χάσει.
Κανείς δεν μπορεί – και όσοι το πράττουν είναι απλά αστείοι – να υποστηρίζουν ότι η Χρυσή Αυγή σκοτώνει πολίτες.
Αυτή η γενίκευση είναι απαράδεκτη και μη ρεαλιστική.
Η Χρυσή Αυγή δεν σκοτώνει πολίτες.
Όμως από τις πράξεις ή παραλείψεις της η Χρυσή Αυγή δεν έχει καταφέρει να αλλάξει την επικρατούσα άποψη της κοινωνίας.
Η κοινωνία πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα συμμορία που βγαίνει με σιδερολοστούς και χτυπάει αδιακρίτως.
Η άποψη αυτή είναι μόνο βλαπτική για την Χρυσή Αυγή, μόνο ζημία θα της κάνει, μόνο κακό θα κάνει στους ιδεολόγους έλληνες εθνικιστές.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ως πρόεδρος του κόμματος πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα να αδράξει την ευκαιρία ώστε να βγάλει από πάνω του και πάνω από το κόμμα του την ρετσινιά των ακραίων και να ορθώσει ένα πολιτικό λόγο σκληρό καταγγελτικό, σκληροπυρηνικό δεν έχει σημασία.
Η μάχη της Χρυσής Αυγής πρέπει να δοθεί εντός και εκτός κοινοβουλίου όχι με μαχαίρια και λοστούς αυτά είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα άθλια και ντροπιαστικά.
Η Χρυσή Αυγή όσο συντηρεί μια θαμπή εικόνα γύρω από τον πολιτικό της ρόλο θα χάνει δεν θα κερδίζει στην κοινωνία.
Μετά την Χρυσή Αυγή υπάρχει και η αποχή.
Η Χρυσή Αυγή σε μια ανακοίνωση της αναφέρει ότι «στο πρόσφατο πολιτικό παρελθόν της χώρας στελέχη κομμάτων του "συνταγματικού τόξου" διέπραξαν ειδεχθείς δολοφονίες πολιτικών τους αντιπάλων.
"Σε καμία από τις περιπτώσεις που θα αναφέρουμε δεν κινήθηκε καμία νομική διαδικασία εις βάρος των εν λόγω κομμάτων. Αντίθετα, με αφορμή ένα συμβάν που η Χρυσή Αυγή καταδίκασε από την πρώτη στιγμή, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε όλα τα γραφεία μας στην Αττική. Υπενθυμίζουμε λοιπόν τις πολιτικές δολοφονίες του συνταγματικού τόξου:
Δολοφονία Τεμπονέρα στην Πάτρα από στελέχη της ΝΔ
Δολοφονία οπαδού του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο Κρήτης από αστυνομικό συνοδό του βουλευτή της ΝΔ Κεφαλογιάννη
Δολοφονία πολίτη αριστερών πεποιθήσεων από οπαδό της ΕΠΕΝ στην Λακωνία (ως γνωστόν, αρχηγός της Νεολαίας ΕΠΕΝ διετέλεσε ο κ. Βορίδης της ΝΔ, που σήμερα απαιτεί να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου)
Δολοφονία κοινοτάρχη της ΝΔ από οπαδό του ΠΑΣΟΚ στην Χαλκιδική
Για καμία από αυτές τις δολοφονίες, οι οποίες αποδεδειγμένα διεπράχθησαν από στελέχη των κομμάτων του "συνταγματικού τόξου", ουδεμία έρευνα έγινε σε γραφεία πολιτικού κόμματος και ουδεμία δίωξη ασκήθηκε»

Το συμπέρασμα

Η στυγνή δολοφονία ενός πολίτη από ένα ανόητο, δολοφόνο δεν μπορεί να γενικεύεται και να χαρακτηρίζει ένα πολιτικό κόμμα.
Ωστόσο στην κοινωνία η επικρατούσα άποψη είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα συμμορία.
Αν η Χρυσή Αυγή δει την μεγάλη ευκαιρία και εξελιχθεί σε κόμμα με σκληρή πολιτική παρέμβαση κατά της διαφθοράς τότε η Χρυσή Αυγή θα εξέλθει κοινωνικά και πολιτικά κερδισμένη.
Αν όμως δεν κατανοήσει το μήνυμα και επαναπαυτεί στις δάφνες των κρυφών δημοσκοπήσεων θα την πατήσει στην κυριολεξία.

Ο πολιτικός αναλυτής
Ο πολιτικός αναλυτής είναι πρώην υφυπουργός γνώστης της οικονομίας και πολιτικής και μέσω του www.bankingnews.gr θα καταγράφει την άποψη του για τα σημαντικά οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης