Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προκαλεί όσο ποτέ η Lagarde - Τα παιδάκια του Νίγηρα βρίσκονται σε χειρότερη θέση - Οι 'Ελληνες γονείς φταίνε άλλωστε που τα παιδιά τους δεν έχουν να φάνε...Να πληρώσουν φόρους! - Η ίδια όμως δεν πληρώνει...

tags :
Προκαλεί όσο ποτέ η Lagarde - Τα παιδάκια του Νίγηρα βρίσκονται σε χειρότερη θέση - Οι 'Ελληνες γονείς φταίνε άλλωστε που τα παιδιά τους δεν έχουν να φάνε...Να πληρώσουν φόρους! - Η ίδια όμως δεν πληρώνει...
(upd 2) Με ιδιαίτερα κυνικό και σκληρό ύφος η Christine Lagarde ξεκαθαρίζει πως τρέφει μεγαλύτερη συμπάθεια για τα παιδάκια στην Αφρική που πεινάνε, παρά για αυτά στην Ελλάδα, καθώς δεν μπορεί να βγάλει απ' το μυαλό της τους 'Ελληνες που φοροδιαφεύγουν...
Σε μια συνέντευξη στον βρετανικό Guardian, η επικεφαλής του ΔΝΤ μιλά ελεύθερα για το πως σκέφτεται τα πράγματα για τη χώρα μας.
Ειδικότερα, επιμένει πως ήρθε η ώρα της αποπληρωμής για την Ελλάδα και ξεκαθαρίζει πως το ΔΝΤ δεν έχει καμία πρόθεση χαλάρωσης των όρων του μνημονίου.
Χρησιμοποιώντας την πιο σκληρή γλώσσα τα δυόμιση χρόνια της κρίσης, υποστηρίζει πως οι 'Ελληνες γονείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους που τα παιδιά τους επηρεάζονται από τις μειώσεις μισθών. "Οι γονείς πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους'', τονίζει.
Κληθείσα να σχολιάσει εάν μπορεί να βγάλει απ' το μυαλό της τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε μαιευτήρια ή ασθενείς που δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα, η απάντηση της Lagarde σοκάρει με την επιτηδευμένη αφέλεια της επιχειρηματολογίας της: "Σκέφτομαι περισσότερο τα μικρά παιδιά από ένα σχολείο σε ένα μικρό χωριό στο Νίγηρα που διδάσκονται δύο ώρες την ημέρα, ενώ τρία από αυτά μοιράζονται μία καρέκλα και που θέλουν να έχουν μία εκπαίδευση. Τα έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα. Επειδή πιστεύω πως χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα''.
Και προσθέτει: "Και ξέρετε κάτι; 'Οσον αφορά την Αθήνα, σκέφτομαι επίσης όλους εκείνους τους ανθρώπους που προσπαθούν να φοροδιαφύγουν όλη την ώρα. 'Ολους αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα που προσπαθούν να μην πληρώσουν φόρους.
Η Lagarde δηλώνει πως σκέφτεται ''εξίσου'' τους 'Ελληνες που στερούνται των δημόσιων υπηρεσιών και τους 'Ελληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους.
"Πιστεύω πως θα πρέπει να βοηθήσουν τους εαυτούς τους συλλογικά'', σχολιάζει. Ερωτηθείσα πώς, απαντά, ''πληρώνοντας τους φόρους τους''...

Πρέπει να σημειωθεί ότι η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ αμείβεται για τις υπηρεσίες της στο Ταμείο με το αστρονομικό ποσόν των 551.700 δολαρίων το χρόνο - το οποίο ποσό αναπροσαρμόζεται βάσει του πληθωρισμού. Το αξιοσημείωτο εδώ όμως είναι ότι η ίδια η κα Lagarde δεν πληρώνει φόρους, καθώς οι αποδοχές της δεν φορολογούνται!

Τις δηλώσεις της Lagarde σχολίασαν σε ανάλογο ύφος εκατοντάδες 'Ελληνες χρήστες του Facebook...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης