Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αδύναμα τα συνολικά κέρδη της Deutsche Bank για το 2017, σύμφωνα με τη Fitch

tags :
Αδύναμα τα συνολικά κέρδη της Deutsche Bank για το 2017, σύμφωνα με τη Fitch
Αν και τα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν, η Fitch αποτιμά ως «απογοητευτική» την επίδοση
Η Deutsche Bank αναμένεται να παρουσίασει αδύναμα καθαρά κέρδη για το σύνολο του 2017, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Fitch, στον απόηχο των οικονομικών αποτελεσμάτων της γερμανικής τράπεζας για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017.
Αν και τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank για το τρίτο τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν στα 647 εκατ. ευρώ, έναντι 256 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω των χαμηλότερων δαπανών, η Fitch αποτιμά ως «απογοητευτική» την επίδοση, βασιζόμενη στο ποσό και όχι στη μεταβολή.
Σημειώνεται ότι τα έσοδα κατέγραψαν πτώση της τάξεως του 9,6%, στα 6,78 δισ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις μειωμένες πωλήσεις και εμπορικές συναλλαγές, οι οποίες ανήλθαν στα 1,51 δισ. ευρώ.
Η μείωση των εσόδων ήταν ευρέως αναμενόμενη, καθώς η χαμηλή μεταβλητότητα της αγοράς, οι υποβασμισμένοι όγκοι συναλλαγών και οι αρνητικές επιπτώσεις των επίμονα χαμηλών επιτοκίων, έχουν πιέσει τις τράπεζες παγκοσμίως κατά τους τελευταίους μήνες.
Η διοίκηση αντιμετωπίζει τις χαμηλότερες αποδόσεις με την αναδιοργάνωση λιανικής και εμπορικής τραπεζικής, οι οποίες στοχεύουν να φέρουν συνέργιες ύψους 900 εκατ. ευρώ μέχρι το 2022.
Η προσδοκία της Fitch ότι η εφαρμογή του σχεδίου της τράπεζας θα ήταν δύσκολη και παρατεταμένη από τη χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνέβαλε στην υποβάθμιση των αξιολογήσεων της Deutsche Bank τον περασμένο μήνα (περισσότερα εδώ).
Ο δείκτης CET1 συρρικνώθηκε στο 13,8%, από 14,1% τρεις μήνες νωρίτερα.
Ο δείκτης μόχλευσης της τράπεζας παρέμεινε σταθερός στο 3,8% για το τρίμηνο, ενώ η ρευστότητα παρέμεινε υψηλή, με αποθεματικά ύψους 279 δισ. ευρώ στο τέλος του 9μήνου 2017, με δείκτη κάλυψης ρευστότητας 141%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης