Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξάνει τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών το 2017 η Axia - Σύσταση buy

tags :
Αυξάνει τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών το 2017 η Axia - Σύσταση buy
Η Axia αύξησε την τιμή στόχο για την Εθνική στα 0,50 ευρώ, από 0,49 ευρώ προηγουμένως, και για την Πειραιώς στα 0,33 ευρώ, από 0,31 ευρώ προηγουμένως
Σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του 2017 των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Axia Ventures στην τελευταία της ανάλυση για τον κλάδο, δηλώνοντας ότι είναι πιο αισιόδοξη για τους θετικούς καταλύτες του έτους.
Ειδικότερα, στην τελευταία 23σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο "1Q17 behind. More optimistic for positive developments in the remaining of the year" (Το Q1 πέρασε. Περισσότερη αισιοδοξία για τις θετικές εξελίξεις στο υπόλοιπο του έτους), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Axia αυξάνει τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία της Eurobank κατά 4%, της Εθνικής κατά 5% και της Πειραιώς κατά 37%.



Κατά την άποψή της το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν ήταν τόσο κακό όσο αναμενόταν, καθώς όλες οι τράπεζες κατάφεραν να μειώσουν τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ξεπερνώντας τους στόχους που είχαν τεθεί.
Ωστόσο, το αρνητικό είναι ότι οι στόχοι των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν επιτεύχθηκαν.




Η αναθεώρηση επί τα βελτίω των στοιχείων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας θα είναι επίσης ένα θετικό στοιχείο για τον κλάδο, ενώ υποστηρικτικά θα λειτουργήσει και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Επίσης, ο κλάδος υπερασπίστηκε την κεφαλαιακή του επάρκεια, η οποία διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στο 15,9%.



Η Axia αύξησε την τιμή στόχο για την Εθνική στα 0,50 ευρώ, από 0,49 ευρώ προηγουμένως, και για την Πειραιώς στα 0,33 ευρώ, από 0,31 ευρώ προηγουμένως, ενώ κράτησε σταθερές τις τιμές στόχους για την Alpha Bank στα 3 ευρώ και για την Eurobank στα 1,20 ευρώ.
Η σύσταση για τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές είναι buy (αγορά).



Αλλαγή των εκτιμήσεων για την κερδοφορία



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης