Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IWH: Η Γερμανία ωφελήθηκε από την ελληνική κρίση - Εξοικονόμησε 100 δισ. την περίοδο 2010 – 2015

IWH: Η Γερμανία ωφελήθηκε από την ελληνική κρίση - Εξοικονόμησε 100 δισ. την περίοδο 2010 – 2015
Σύμφωνα με τη μελέτη, ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός της Γερμανίας, ο οποίος έχει επιτευχθεί από το 2014, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα οφέλη από την ελληνική κρίση
Η Γερμανία ωφελήθηκε οικονομικά από την ισχυρή κρίση που έπληξε την Ελλάδα, εκτιμά σε ανάλυσή του το γερμανικό think tank, IWH.
Σύμφωνα με τη μελέτη, ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός της Γερμανίας, ο οποίος έχει επιτευχθεί από το 2014, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα οφέλη από την ελληνική κρίση.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα επιτόκια των γερμανικών ομολόγων μειώθηκαν κατά 300 μονάδες βάσης, λόγω της ελληνικής κρίσης, με αποτέλεσμα η Γερμανία να εξοικονομήσει 100 δισ ευρώ την πενταετία 2010 – 2015.
Το ποσό της εξοικονόμησης αντιστοιχεί στο 3% του γερμανικού ΑΕΠ και ξεπερνά το κόστος της ελληνικής διάσωσης, ακόμη και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν αποπληρώσει το χρέος της.
Η Γερμανία έχει ωφεληθεί πολύ από την ελληνική κρίση, σχολιάζουν οι οικονομολόγοι του γερμανικού think tank και αυτό είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κάθε φορά που μιλά κανείς για το βάρος που σηκώνουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι, αναφορικά με την ελληνική διάσωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης