Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Ύφεση -1% στην Ελλάδα το 2014 - Η λύση για χρέος και νέα βοήθεια Ιούλιο του 2014

tags :
Economist: Ύφεση -1% στην Ελλάδα το 2014 - Η λύση για χρέος και νέα βοήθεια Ιούλιο του 2014
Θα πρέπει να ελεγχθεί η άνοδος του ακροδεξιού εξτρεμισμού - Απαιτείται συνέχιση των μεταρρυθμίσεων
Στο -1% βλέπουν την ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2014 οι αναλυτές του Economist, στην καθιερωμένη ετήσια έκδοση του για κάθε νέο έτος, θεωρώντας ότι αν και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα θα αποδώσουν η οικονομία θα συνεχίσει να συρρικνώνεται.
Σύμφωνα με την έκδοση "Ο Κόσμος το 2014", το βρετανικό οικονομικό περιοδικό εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, ωστόσο θα καταλήξουν σε μία ικανοποιητική λύση και για τις δύο πλευρές.
Το πιθανότερο σενάριο είναι να βελτιωθούν οι όροι δανεισμού για την Ελλάδα, ώστε να προληφθεί νέα κρίση που μπορεί να προκληθεί από το αδιέξοδο του προγράμματος.
Παράλληλα, οι αναλυτές του Economist, προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια τον Ιούλιο του 2014, καθώς η οικονομία της θα διαμορφώνεται περίπου στα 2/3 του προ κρίσης μεγέθους.
Τέλος, προειδοποιούν ότι θα πρέπει οι ιθύνοντες να ελέγξουν την κατάσταση με την άνοδο του ακροδεξιού εξτρεμισμού, αφού η χώρα έχει ιστορία στην άνοδο αυτών των τάσεων μετά από περιόδους οικονομικών κρίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης