Χατζηδάκης για ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ως αντιπολίτευση ο Τσίπρας ήταν απέναντι στην ιδιωτικοποίηση

Χατζηδάκης για ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ως αντιπολίτευση ο Τσίπρας ήταν απέναντι στην ιδιωτικοποίηση
Είμαστε ικανοποιημένοι με την πώληση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί να ανέβει κατηγορία στην Ευρώπη είπε ο κ.Χατζηδάκης
Στην ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μια και σήμερα έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση και τη μεταβίβαση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι ο Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση ήταν αντίθετος.
«Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σπίρτζης οδηγήθηκαν στην υπογραφή της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με χαρά ή με… δάκρυα στα μάτια.
Διότι δεν ήταν μόνο αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας ως αντιπολίτευση, αλλά έκαναν και ό,τι μπορούσαν επί μια διετία για να καθυστερήσουν μια σχεδόν ολοκληρωμένη διαδικασία από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο κ. Σταθάκης μας κατηγορούσε ότι ήμασταν έτοιμοι να ξεπουλήσουμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 300.000.000 ευρώ – που είχε ανακαλύψει ο ίδιος – ενώ σήμερα η συμφωνία υπογράφηκε με 45.000.000 ευρώ!
Εν πάση περιπτώσει, τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο κι εγώ προσωπικά, που είχα ξεκινήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία, είμαστε ικανοποιημένοι διότι με την πώληση στην TRENITALIA, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί να ανέβει κατηγορία στην Ευρώπη.
Eλπίζουμε ότι δεν θα βρεθεί και πάλι ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού να στείλει και τους Ιταλούς εκεί που έστειλε την Eldorado Gold o κ. Καρανίκας.» ανέφερε ο κ.Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS