Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ωμή παραδοχή Δραγασάκη που αδειάζει Τσίπρα: Το χρέος δεν μπορεί να ρυθμιστεί πριν το 2018 - Αβέβαιη η μεγάλη απομείωση

tags :
Ωμή παραδοχή Δραγασάκη που αδειάζει Τσίπρα: Το χρέος δεν μπορεί να ρυθμιστεί πριν το 2018 - Αβέβαιη η μεγάλη απομείωση
Υπάρχει ανάγκη πανευρωπαϊκής ρύθμισης του χρέους ανέφερε ο Δραγασάκης
(upd) Μόλις δύο 24ωρα μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ο οποίος είπε ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη ρύθμιση του χρέους», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης όχι μόνο μειώνει τις προσδοκίες αλλά φαίνεται να κινείται και σε τελείως διαφορετική γραμμή.
Μάλιστα ο Γ. Δραγασάκης φαίνεται να αναγνωρίζει την πικρή αλήθεια, αδειάζοντας τον "αισιόδοξο" πρωθυπουργό Α. Τσίπρα... λύση για το ελληνικό χρέος πριν το 2018 δεν μπορεί να υπάρξει αναγνώρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ο Δραγασάκης με την αναφορά του αυτή αποδόμησε την επιχειρηματολογία Τσίπρα ότι το χρέος θα διευθετηθεί άμεσα ενώ αναγνώρισε μια πικρή αλήθεια που σκόπιμα είχε συγκαλυφθεί για πολιτικές σκοπιμότητες, ότι οι ευρωπαίοι δεν επιθυμούν να λύσουν το ελληνικό χρέος τώρα αλλά στο τέλος του 2018... και θα δούμε και αν θα το πράξουν.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι το θέμα του χρέους θα τελειώσει στο τέλος του 2016.
Θα είναι μια διαδικασία που μπορεί να περάσει και το 2018» είπε ο κ. Δραγασάκης κατά την τοποθέτηση του στην επίσημη πρώτη συνεδρίαση της υποεπιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για την εξέταση της απομείωσης του δημόσιου χρέους.
Παράλληλα ο ίδιος εξέφρασε αμφιβολίες και ως προς το ύψος της απομείωσης.
«Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να πετύχουμε μια μεγάλη απομείωση μόνο γα την Ελλάδα, χωρίς να μειωθεί και το χρέος που έχουν οι δανειστές μας, όπως η Ιταλία κ.λ.π που είναι και αυτοί υπερχρεωμένοι, γι’ αυτό και θα πρέπει να διεκδικήσουμε την ιδέα της πανευρωπαϊκής διευθέτησης.
Πάμε, λοιπόν να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τώρα ό,τι καλύτερο μπορούμε και μετά μαζί με όλους τους άλλους να ανοίξουμε αυτή την πανευρωπαϊκή διευθέτηση του χρέους συνολικά» είπε χαρακτηριστικά.
Εκτός αυτού ο κ. Δραγασάκης αποκάλυψε ότι στα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνεται και η συνταγματική πρόβλεψη ορίου για το ύψος του χρέους.
Επισημαίνεται ότι η νέα Επιτροπή, αντικαθιστά εκείνη που είχε δημιουργήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πρώτη ενημέρωση: Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα: 14:59)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης