Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Μουζάλας: Τα περί επιστροφής προσφύγων στην Ελλάδα τα διέψευσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών

Γ. Μουζάλας: Τα περί επιστροφής προσφύγων στην Ελλάδα τα διέψευσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών
«Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία θεωρεί έγκλημα την φιλοξενία προσφύγων»
Ευθεία επίθεση κατά των στελεχών της Νέας Δημοκρατία εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, με αφορμή τα περί επιστροφής προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Κρήτη.
«Τα ανυπόστατα δημοσιεύματα, που αφηγούνται ότι η Γερμανία θα επέστρεφε χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα, τα διέψευσε με ανακοίνωσή του και το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας», ανέφερε ο κ. Μουζάλας, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Κόκκινο», συμπληρώνοντας σχετικά με τις δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη:
«Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία θεωρεί έγκλημα την φιλοξενία προσφύγων και υπακούει σε ακραίους κύκλους της Ευρωπαϊκής δεξιάς με τους οποίους συντονίζονται πολλά στελέχη στην ΝΔ».
«Μέσα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, εφόσον χρειαστεί, θα ζητηθεί από την Κρήτη να φιλοξενήσει περί τους 2.000 πρόσφυγες.
Άλλωστε, κύριος στόχος της συνάντησης που είχε ο υπουργός με τις τοπικές αρχές και φορείς την Τρίτη ήταν ο συντονισμός και η οργάνωση για το ενδεχόμενο φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών στην Κρήτη.
Παρόλες τις προσπάθειες στρέβλωσης της πραγματικότητας, είχαμε άριστη συνεργασία με τους δημάρχους, οι οποίοι ήταν αρκετά ενημερωμένοι και τους καθησυχάσαμε ότι η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει για σωστή πληθυσμιακή κατανομή σε περίπτωση που χρειαστεί», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός.
Τέλος, υπενθύμισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει πρόγραμμα στέγασης προσφύγων με την ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Ε.Ε., εξασφαλίζοντας κατάλυμα για πάνω από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης