Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Είμαστε κάθετα αντίθετοι με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

Κουτσούμπας: Είμαστε κάθετα αντίθετοι με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ
«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να δοκιμάσουμε και να το τολμήσουμε»
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και από τη Σύρο ο Δημήρτης Κουτσούμπας κατηγορώντας την ότι έκρυψε από τον ελληνικό λαό την πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι «έρχονται καινούργια μέτρα – φωτιά και ντύνονται με ένα σκεπτικό που λέει «εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, κάναμε μια σκληρή διαπραγμάτευση αυτούς τους μήνες, η τρόικα, οι εταίροι είναι ανένδοτοι» και πρόσθεσε.
«Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να τα λέει αυτά διότι τα ήξερε και τα απέκρυψε από τον ελληνικό λαό, γιατί γνωρίζει τον ανέκαθεν αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, αλλά παρόλα αυτά έσπειρε αυταπάτες στον λαό, περί «κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού» και «πάλης να είμαστε μέσα εκεί».
Ο Κουτσούμπας ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν είναι σε καμία περίπτωση η έξοδος από το ευρώ.
«Είμαστε επίσης κάθετα αντίθετοι, και δεν είναι αντίφαση αυτό, με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα.
Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό σε όλους τους τόνους, ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και με τη συμφωνία - μνημόνιο που υπογράφεται τώρα.
Μπορεί να είναι και χειρότερες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που δε θα είναι μόνο έξι μήνες, όπως λέει ο κύριος Λαπαβίτσας ή διάφοροι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων κομμάτων.
Διότι μπορεί να μην παίρνονται σε αυτή την περίπτωση τέτοια μέτρα όπως θα παρθούν τώρα για μισθούς, συντάξεις, μείωση του λαϊκού εισοδήματος και λοιπά, όμως η ίδια η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος που θα επέλθει, η οποία θα είναι πάνω από 50%, θα οδηγήσει σε πραγματική μείωση πάλι του λαϊκού εισοδήματος και δε λέω για όλα τα υπόλοιπα, ο πληθωρισμός, η μαύρη αγορά, οι αυξήσεις στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων που θα επέλθουν». Ποια είναι η πρόταση του ΚΚΕ, λοιπόν;
Σύμφωνα με τον Κουτσούμπα «δεν είναι επιχείρημα το γεγονός ότι αυτά δε γίνονται πουθενά, το ότι δηλαδή η κατάσταση είναι δύσκολη και αρνητική σε όλο τον κόσμο, όπου επικρατεί το καπιταλιστικό σύστημα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να το δοκιμάσουμε, που πρέπει να το τολμήσουμε, που αξίζει και τις θυσίες και τις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης