Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζ. Κωνσταντοπούλου : Τα τελευταία χρόνια οι Κυβερνήσεις προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν τη Δικαιοσύνη

Ζ. Κωνσταντοπούλου : Τα τελευταία χρόνια οι Κυβερνήσεις προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν τη Δικαιοσύνη
Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μίλησε σήμερα στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών
Τη διαβεβαίωση πως η αρχή της διαβούλευσης θα εφαρμοστεί με μεγάλη προσήλωση στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σήμερα στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.
Όπως επισήμανε η Πρόεδρος της Βουλής «όπου υπάρχει διαβούλευση, διάλογος, ανταλλαγή απόψεων και ακρόαση εκείνων οι οποίοι ζουν και γνωρίζουν τα προβλήματα, εκεί επιτυγχάνεται και η βέλτιστη λύση.
Όπου υπάρχει επιβολή, εκβίαση, εξαναγκασμός λειτουργών - και μάλιστα ανεξάρτητων λειτουργών- να εφαρμόσουν νομοθετήματα που αντιστρατεύονται το καθήκον και τη συνείδηση τους, τότε παράγεται αντιδημοκρατική λειτουργία και υπονομεύεται το πολίτευμα».
Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για προσπάθειες εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης.
Όπως είπε, «οι δικαστές είναι άνθρωποι που δίνουν σε πολύ αντίξοες συνθήκες τον αγώνα για δικαιοσύνη, με αυταπάρνηση, με αλτρουισμό, με πίστη στις αρχές και τις αξίες τις οποίες καλούνται να υπηρετούν και με φρόνημα.
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια οι Κυβερνήσεις προσπάθησαν να κάμψουν αυτό το φρόνημα και να εργαλειοποιήσουν τη Δικαιοσύνη.
Να τη μετατρέψουν από θεσμική εγγύηση των δικαιωμάτων των πολιτών, του Κράτους Δικαίου και της τήρησης του Συντάγματος, σε εργαλείο υλοποίησης αντισυνταγματικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών».
«Εκείνο που πρέπει πάνω από όλα να τονιστεί είναι ότι δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται και δεν θα προωθηθούν πολιτικές που συνιστούν πλήγμα και χτύπημα στην καρδιά των δικαιωμάτων, στην καρδιά και τον πυρήνα της δημοκρατίας», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής.
Η ίδια τόνισε ότι «το Κοινοβούλιο στη νέα Κοινοβουλευτική Περίοδο θα αναζητήσει κοινά πεδία ενεργοποίησης και διαβούλευσης με τη Δικαιοσύνη, πάντοτε με σεβασμό στην ανεξαρτησία των λειτουργιών του πολιτεύματος, πάντοτε με αγωνία για τη συστράτευση στα κοινά πεδία αρμοδιότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης