Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στις 91,4 μονάδες βελτιώθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2016

tags :
Στις 91,4 μονάδες βελτιώθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2016
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε αισθητά τον Σεπτέμβριο, φθάνοντας στις -65,9 μονάδες, από -69,2 μονάδες τον Ιούλιο
Στις 91,4 μονάδες βελτιώθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2016, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016 (από 90,9 μονάδες).
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της μικρής βελτίωσης των προσδοκιών σε όλους τους τομείς, αλλά και της αισθητής ανόδου στην καταναλωτική εμπιστοσύνης, η οποία από τον Μάρτιο και μετά κυμαινόταν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, από τα οποία σταδιακά ανακάμπτει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε αισθητά τον Σεπτέμβριο, φθάνοντας στις -65,9 μονάδες, από -69,2 μονάδες τον Ιούλιο.
Μετά τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που έφερε η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τα οποία όμως είχαν προεξοφληθεί από τα νοικοκυριά τους προηγούμενους μήνες, φαίνεται ότι σταδιακά αυτά εμπεδώνουν τη δυνατότητα βελτίωσης των οικονομικών προοπτικών της χώρας.
Αυτή η άποψη αποτυπώνεται στη βελτίωση του δείκτη προβλέψεων για την οικονομική κατάσταση της χώρας, εξέλιξη η οποία - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των νοικοκυριών - θα διαχυθεί σε αυτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης