Τελευταία Νέα
Οικονομία

Wall Street Journal: Η γερμανική πρόταση για 5ετές Grexit συμπεριλήφθηκε στο προσχέδιο του Eurogroup

Wall Street Journal: Η γερμανική πρόταση για 5ετές Grexit συμπεριλήφθηκε στο προσχέδιο του Eurogroup
Ο W. Schaeuble πρότεινε προσωρινή, 5ετή, έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αν δεν βελτιωθεί περαιτέρω η ελληνική πρόταση
Το προσχέδιο συμφωνίας του Eurogroup περιλαμβάνει την γερμανική πρόταση για αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ για 5 χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal.
Υπενθυμίζεται ότι χτες, διέρρευσε στο Eurogroup έγγραφο από τον γερμανό Οικονομικών, W. Schaeuble, ο οποίος πρότεινε προσωρινή, 5ετή, έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αν δεν βελτιωθεί περαιτέρω η ελληνική πρόταση η οποία κρίνεται από την Γερμανία ανεπαρκής.
Σύμφωνα με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα θα μπορέσει να διορθώσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα μέσα σε ένα περιβάλλον υποτιμημένου νομίσματος, ενώ η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να χορηγήσει ανθρωπιστική βοήθεια.
Στο έγγραφο αναφέρονται ότι δύο είναι οι λύσεις που προτείνονται:
Ο ένας τρόπος είναι η Ελλάδα να βελτιώσει τις προτάσεις της γρήγορα και περιεκτικά, με την πλήρη υποστήριξη του Κοινοβουλίου.
Ο δεύτερος τρόπος είναι η Αθήνα να κάνει ένα «διάλειμμα» από το ευρώ.
Δηλαδή να αφήσει τη νομισματική ένωση για τουλάχιστον πέντε χρόνια και να αναδιαρθρώσει το χρέος της.
Ωστόσο, να παραμείνει κράτος μέλος της ΕΕ και να λάβει περαιτέρω βοήθεια ώστε να ενισχύσει την ανάπτυξη.
Επίσης, η Αθήνα θα παρουσιάσει βελτιωμένες προτάσεις και θα μεταφέρει ακίνητα αξίας 50 δισ. ευρώ σε ένα ταμείο για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης