Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Σύνθετο το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια – Σε έξι μήνες η κατάθεση του

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Σύνθετο το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια – Σε έξι μήνες η κατάθεση του
Δέσμιο του προβλήματος των κόκκινων δανείων το τραπεζικό σύστημα υπογράμμισε ο κ.Σταθάκης
Σύνθετο χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο οποίος ανακοίνωσε πως το εν λόγω ν/σ θα κατατεθεί σε έξι μήνες.
Σε ομιλία του στο συνέδριο Banking & Insurance Forum, ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αναζητά με το νομοσχέδιο αυτό μια λύση που από τη μια να μην προκαλέσει ζημιά στο τραπεζικό σύστημα με παρενέργειες στην ομαλή εξυπηρέτηση των δανείων και από την άλλη να αντιμετωπίζει το κοινωνικό πρόβλημα που έχει προκληθεί.
«Πρέπει να τραβήξουμε μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν τη συγκυρία και ενώ έχουν διαθέσιμα εισοδήματα δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους, και αυτών που αδυνατούν να τα πληρώσουν.
Η εξυπηρέτηση του κοινωνικού στόχου πρέπει να μην προκαλέσει ζημιά στο τραπεζικό σύστημα.
Να μη δημιουργεί παρενέργειες στη λειτουργία της ομαλής εξυπηρέτησης των δανείων και να δώσει μία λύση που θα εξυπηρετήσει και τον στόχο να ανακάμψουν τα δάνεια και από κόκκινα να γίνουν πράσινα» τόνισε ο κ.Σταθάκης.
Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι το τραπεζικό σύστημα να μπορεί να χρηματοδοτεί υπό κανονικούς όρους την οικονομία, αν και επεσήμανε ότι αυτό είναι δέσμιο του προβλήματος των κόκκινων δανείων.
Αναφερόμενος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο κ.Σταθάκης υπογράμμισε πως το βιώσιμο κομμάτι τους πρέπει να διασωθεί πάση θυσία, καθώς σήμερα βρίσκεται δέσμιο της υπερχρέωσης ενώ για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ως κύριο πρόβλημα αναγνώρισε το πτωχευτικό δίκαιο, το οποίο, όπως είπε, πρέπει να αλλάξει.
Επιπλέον, και όσον αφορά το νομοσχέδιο για την παράταση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς, ο κ.Σταθάκης είπε πως αυτό είναι έτοιμο να κατατεθεί στη Βουλή, αναφέροντας ότι δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια, καθώς είναι προϊόν διαλόγου με όλους τους φορείς, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης