Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Daimler κέρδισε τον Elon Musk στο δικό του παιχνίδι – Παρουσίασε πριν την Tesla ηλεκτροκίνητο φορτηγό

tags :
Η Daimler κέρδισε τον Elon Musk στο δικό του παιχνίδι – Παρουσίασε πριν την Tesla ηλεκτροκίνητο φορτηγό
Το μοντέλο έχει χωρητικότητα 23,26 τόνων, ενώ μπορεί να διασχίσει 350 χιλιόμετρα με μόλις μία φόρτιση 
Η κολοσσιαία μητρική εταιρεία της Mercedes-Benz αιφνιδίασε σήμερα (25 Οκτωβρίου 2017) τους λάτρεις της αυτοκίνησης και ιδιαίτερα την Tesla, παρουσιάζοντας στο σαλόνι του Τόκιο το ηλεκτροκίνητο -πρότυπο- μοντέλο «E-Fuso Vision One».
Η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk είχε είχε ανακοινώσει πως σε λίγες εβδομάδες θα αποκαλύψει το δικό της άκρως καινοτόμο ηλεκτροκίνητο βαρύ όχημα, ανεβάζοντας έτσι κατά πολύ τον πήχη των προσδοκιών.
Ωστόσο, η Daimler «την πρόλαβε»...
Το μοντέλο έχει χωρητικότητα 23,26 τόνων, ενώ μπορεί να διασχίσει 350 χιλιόμετρα με μόλις μία φόρτιση της μπαταρίας 300 kWh.
Εκτός από τις δύο παραπάνω εταιρείες, και η Volkswagen αναπτύσσει το δικό της ηλεκτροκίνητο βαρύ όχημα.
Να σημειωθεί ότι ουκ ολίγοι ειδικοί έχουν αναφέρει πως τα εν λόγω οχήματα πρέπει να καταστηθούν έως και 70% πιο φθηνά, προκειμένου να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα υπάρχοντα πετρελαιοκίνητα.
Οι αναλυτές της Morgan Stanley, οι οποίοι υπολογίζουν την τιμή του μοντέλου στα 100.00 δολάρια, εκτιμούσαν πως το πολυαναμενόμενο αυτο-οδηγούμενο, ηλεκτρικό φορτηγό που θα παρουσιάσει η Tesla, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες τόσο για τα επαγγελματικά, όσο και για τον συνολικό κλάδο της αυτοκίνησης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης