Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Intel μπαίνει για τα καλά στο «παιχνίδι» των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων – Συνεργασία με Waymo της Alphabet

tags :
Η Intel μπαίνει για τα καλά στο «παιχνίδι» των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων – Συνεργασία με Waymo της Alphabet
Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια μικρό-τσιπς στον κόσμο είχε καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της... 
Η πολλά υποσχόμενη αγορά των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων κεντρίζει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων κορυφαίων -τεχνολογικών και μη- εταιρειών, με τις Intel και Waymo (θυγατρική της Alphabet, μητρικής της Google!) να είναι οι τελευταίες στο «χορό», καθώς θα συνεργαστούν για τον σχεδιασμό της υπολογιστικής πλατφόρμας που θα επιτρέπει στα αυτόνομα αυτοκίνητα να επεξεργάζονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.
Βέβαια, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια μικρό-τσιπς στον κόσμο είχε καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της από τον Μάρτιο 2017, όταν εξαγόρασε -έναντι 15 δισ. δολαρίων- τη Mobileye, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα γνωστοποίησε πως οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν με τη BMW και τη Fiat-Chrysler για την ανάπτυξη αυτο-οδηγούμενων οχημάτων!
Έμμεσα, η Intel συμμετείχε από το 2009 στον κλάδο, παράχοντας μικρο-τσιπς στη Google για τη δοκιμή οχημάτων, ωστόσο στη συνέχεια η δεύτερη στράφηκε στη Fiat Chrysler Automobiles.
Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως και η Adobe επιθυμεί να εισέλθει στην αγορά, καθώς η γνωστή εταιρεία αποκάλυψε νέες υπηρεσίες για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναλύσουν τα δεδομένα από τα οχήματα.
Η Adobe θα παρέχει αναλυτικά στοιχεία μάρκετινγκ και θα βοηθήσει στην αυτοματοποιημένη ηχητική διαφήμιση, ενισχυμένη από τη λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας που ονομάζεται Sensei.
Η κίνηση τοποθετεί την Adobe στο επίκεντρο των προσπαθειών να συγκεντρώσει τις πληροφορίες που προκύπτουν από τις νέες φωνητικές ικανότητες, τις εφαρμογές ψυχαγωγίας και τελικά τα αυτοκίνητα με αυτόνομη οδήγηση.
Αυτό το είδος ανάλυσης μόλις ξεκινά για τα αυτοκίνητα, καθώς οι κατασκευαστές -όπως η Daimler και η BMW- επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να συλλέγουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, κάνοντας τα αυτοκίνητα μέσω της δικτύωσης να μοιάζουν περισσότερο με ένα κινητό τηλέφωνο.
Την ίδια στιγμή, η αμερικανική Ford έχει κάνει κινήσεις και ανακοίνωσε συμφωνία με την Amazon για κάποιες υπηρεσίες τον Ιανουάριο 2017.
Η συνεργασία προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα αυτοκίνητά τους από τα σπίτια τους και να καλούν άλλα χαρακτηριστικά από το όχημά τους μέσω της φωνητικής υπηρεσίας Alexa.

Ποιος οδηγεί την «κούρσα» στις πατέντες για τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα;`

Η Bosch έχει μέχρι στιγμής το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά στις πατέντες για τον νέο -πολλά υποσχόμενο- κλάδο των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων, σύμφωνα με την καταμέτρηση της Statista (μέχρι το τέλος Ιουλίου 2017), καθώς έχει ήδη κατοχυρώσει 958!
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Audi, με 516, ενώ ακολουθεί η Continental, με 439.
Σημειώνεται ότι 6 εταιρείες του Top10 είναι γερμανικές.
Συνολικά, ο αριθμός των πατεντών που έχουν κατοχυρωθεί φτάνουν τις 5.839!
Μέσα στον τρέχοντα Σεπτμέβρη, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των Η.Π.Α. έδωσε το «πράσινο φως» στη Samsung για να πραγματοποιήσει δοκιμές αυτο-οδηγούμενων οχημάτων στην περιοχή της Καλιφόρνια, εντείνοντας έτσι τον ήδη μεγάλο ανταγωνισμό στον πολλά υποσχόμενο κλάδο.
Η πασίγνωστη νοτιοκορεατική ακολουθεί το βήμα που πραγματοποίησαν δύο από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, οι Apple και Alphabet.

Infographic: Who Leads the Autonomous Driving Patent Race? | Statista
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης