Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Amazon πληρώνει 11 φορές χαμηλότερο φόρο σε σχέση με τα βρετανικά βιβλιοπωλεία

tags :
Η Amazon πληρώνει 11 φορές χαμηλότερο φόρο σε σχέση με τα βρετανικά βιβλιοπωλεία
Ο τζίρος της Amazon στο νησί ανήλθε σε 1,5 δισ. στερλίνες το 2016...
Τα βιβλιοπωλεία του Ηνωμένου Βασιλείου πληρώνουν 11 φορές υψηλότερο φόρο σε σχέση με την Amazon, την απόλυτη κυρίαρχο του διαδικτυακού λιανεμπορίου, σύμφωνα με την ανάλυση του Centre for Economics and Business Research.
Ειδικότερα, τα βιβλιοπωλεία της χώρας συνέβαλαν με 540 εκατ. στερλίνες στη βρετανική οικονομία το 2016, με τα 12 εκατ. να αποτελούν τον εταιρικό φόρο, δηλαδή 90 pounds ανά 100 στερλίνες τζίρο (αν διαιρέσουμε με τον συνολικό αριθμό των 867 βιβλιοπωλείων), όταν το αντίστοιχο ποσό για την γιγαντιαία εταιρεία του Jeff Bezos είναι μόλις 8 pounds!
Να επισημανθεί ότι ο τζίρος της Amazon στο νησί ανήλθε σε 1,5 δισ. στερλίνες, το 2016.
Η ένωση βιβλιοπωλειών έχει ήδη επισημάνει στη βρετανική κυβέρνηση την άνιση μεταχείριση, ενώ η παραπάνω έκθεση την βοηθά να μεταφερθεί στο επόμενο επίπεδο.
«Σε μια εποχή που το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τα δικά του ταλέντα και να χρησιμοποιήσει όλους τους πόρους του, τόσο πολιτιστικούς, οικονομικούς, όσο και άλλους, εμμένουμε με μια πολιτική που είναι μια πράξη μεγάλου αυτοτραυματισμού.
Αυτή η βλακεία πρέπει να τελειώσει», σημειώνει η ένωση, με αφορμή την ανάλυση του Centre for Economics and Business Research.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης