Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Η στερλίνα θα ενισχυθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες λόγω της Τράπεζας της Αγγλίας

tags :
Danske Bank: Η στερλίνα θα ενισχυθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες λόγω της Τράπεζας της Αγγλίας
Οι αναλυτές της δανέζικης τράπεζας εκτιμούν ότι η ανατίμηση του βρετανικού νομίσματος θα συμβεί νωρίτερα απ΄ ότι αρχικά εκτιμούσαν
Στο γεγονός ότι η στερλίνα θα συνεχίζει να ενισχύεται έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, δεχόμενη ώθηση από την πιθανή «στροφή» της Τράπεζας της Αγγλίας στο ζήτημα της νομισματικής πολιτικής, αναφέρθηκε σήμερα η Danske Bank, μέσω έκθεσης που δημοσίευσε ο αναλυτής της τράπεζας, Jens Pedersen.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Pedersen, «παρά το γεγονός ότι η στερλίνα εξακολουθεί να είναι ευαίσθητη απέναντι στα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων του Brexit, η μετατόπιση της νομισματικής πολιτικής από την BoE θα μπορούσε να ξεκλειδώσει μία ανατίμησή της νωρίτερα απ' ότι αρχικά σχειδάζουμε επί του παρόντος».
Σημειώνεται ότι περί τις 12:10 π.μ. το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,47% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στο 1,2988 δολ.
Παράλληλα, σε ότι αφορά την ισοτιμία της στερλίνας έναντι των νομισμάτων της περιοχής της Σκανδιναβίας, ο αναλυτής της Danske Bank εκτιμά ότι η προγραμματισμένη σύσκεψη της κεντρικής τράπεζας της Σουηδίας, της Riksbank, της επόμενης εβδομάδας θα επιφέρει ελάχιστες μεταβολές στη σουηδική κορόνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης