Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η κοινοπραξία Renault-Nissan σχεδιάζει να μοιράσει κρυφά μπόνους στα στελέχη της

tags :
Reuters: Η κοινοπραξία Renault-Nissan σχεδιάζει να μοιράσει κρυφά μπόνους στα στελέχη της
Τα κεφάλαια θα μεταβιβαστούν ως επιδόματα μετρητών και μετοχών για να «ενθαρρύνουν τα στελέχη να επιδιώξουν καινούργιες ευκαιρίες συνεργίας
Τα οικονομικά στελέχη της κοινοπραξίας Renault-Nissan σχεδιάζουν τη διανομή εκατομμυρίων ευρώ σε μυστικά μπόνους, προς τον πρόεδρο Carlos Ghosn και άλλους διευθυντές μέσω μιας ειδικής εταιρείας, σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύφθηκαν στο Reuters.
Σύμφωνα με την πρόταση, η Renault, η Nissan και η Mitsubishi θα καταβάλουν στην ολλανδική εταιρία ένα μερίδιο από νέες συνεργίες από την κοινοπραξία τους, που μπορεί να φτάσει τα 5,5 δισ. ευρώ το 2018.
Τα κεφάλαια θα μεταβιβαστούν ως επιδόματα μετρητών και μετοχών για να «ενθαρρύνουν τα στελέχη να επιδιώξουν καινούργιες ευκαιρίες συνεργίας», σύμφωνα με παρουσίαση από την Ardea Partner, μια εταιρεία επενδύσεων που συμβουλεύει τον Ghosn για στενότερη συνεργασίας της κοινοπραξίας.
Ο 63χρονος Ghosn βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με το γαλλικό κράτος, τον μεγαλύτερο μέτοχο της Renault.
Η αντίθεσή του για τις αμοιβές των CEO είχε αποτέλεσμα στη συμβολική απόρριψή του με μη δεσμευτική ψηφοφορία, κατά τη συνάντηση των μετόχων του περασμένου έτους.
Ο Ghosn, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Renault, της Nissan, της Mitsubishi Motors, δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι το μερίδιο 20% της κυβέρνησης στη Renault εμπόδισε την πλήρη ανάκαμψη.
Σύμφωνα με την πρόταση, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πληρώσουν το 8% της ετήσιας αύξησης των συνεργασιών που επιτεύχθηκαν.
Το ένα τρίτο των συνολικών μπόνους θα διατεθεί για τα έξι κορυφαία στελέχη της κοινοπραξίας- τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο σε κάθε αυτοκινητοβιομηχανία.
Η Ardea Partners, με έδρα το Λονδίνο, ιδρύθηκε πέρυσι από τον Christopher Cole, έναν πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs που βρίσκεται κοντά στον Ghosn, ως ιδιωτική τραπεζική εταιρεία επενδύσεων που παρέχει «στρατηγικές και οικονομικές συμβουλές σε διευθύνοντες συμβούλους, ιδρυτές και διοικητικά συμβούλια κορυφαίων παγκόσμιων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν πολύπλοκες προκλήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης