Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Πανικός μεταξύ των Γερμανών πολιτικών λόγω της Deutsche Bank

Bloomberg: Πανικός μεταξύ των Γερμανών πολιτικών λόγω της Deutsche Bank
Το θέμα της γερμανικής τράπεζας συζητήθηκε σε κλειστή συνεδρίαση των βουλευτών των Σοσιαλδημοκρατών
Τα ανησυχητικά οικονομικά στοιχεία της Deutsche Bank (επηρεασμένα από τη χαμηλή κερδοφορία αλλά και τα υψηλό νομικό κόστος μετά την επιβολή προστίμου από τις ΗΠΑ) αυξάνουν την ανησυχία μεταξύ των γερμανικών πολιτικών, αναφέρει τo Bloomberg.
Σε μια κλειστή συνεδρίαση των βουλευτών των Σοσιαλδημοκρατών, ήρθαν στο προσκήνιο τα προβλήματα της Deutsche Bank.
Σύμφωνα με πηγές, οι συμμετέχοντες συζήτησαν το πρόστιμο των ΗΠΑ αλλά και τα οικονομικά αποθέματα που έχει στη διάθεση της η Deutsche Bank, σε περίπτωση που έπρεπε να καλύψουν το πλήρες ποσό.
Ενώ οι συμμετέχοντες στη συνάντηση δεν κατέληξαν σε συμπεράσματα σχετικά με την πιθανή έκβαση, η συζήτηση σηματοδοτεί ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank έχουν τραβήξει την προσοχή του πολιτικού κατεστημένου της Γερμανίας.
«Δεν ανησυχώ καθόλου για την Deutsche Bank» είχε δηλώσει στις 9 Φεβρουαρίου στο Bloomberg o Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.
Ωστόσο, όπως φαίνεται, αυτό δεν ισχύει πια.
Τα προβλήματα φερεγγυότητας που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχουν τεκμηριωθεί ευρέως: είχε καταταχθεί μεταξύ των χειρότερων τραπεζών βάσει των stress tests που πραγματοποιήθηκαν πριν την επιβολή προστίμου από τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό δεν είναι ότι οι Γερμανοί πολιτικοί συζητούν κεκλεισμένων των θυρών για την Deutsche Bank αλλά ότι δεν το κάνουν και δημοσίως.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση της Merkel δεν αναφέρει στο θέμα δημοσίως.
Παρά την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί γύρω από την τράπεζα, το θέμα δεν συζητήθηκε στην κλειστή 90λεπτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου με τον Schaeuble αυτή την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης