Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο εκλογικό χαστούκι για τη Merkel – Τα τελικά αποτελέσματα στο Βερολίνο

Νέο εκλογικό χαστούκι για τη Merkel – Τα τελικά αποτελέσματα στο Βερολίνο
Πρώτοι οι Σοσιαλδημοκράτες με 21,6%, ακολουθούν οι Χριστιανοδημοκράτες με 17,6%
Ένα ακόμα εκλογικό χαστούκι, απόρροια της πολιτικής της για το προσφυγικό δέχθηκε η καγκελάριος Angela Merkel στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα πρώτοι αναδείχθηκαν οι Σοσιαλδημοκράτες με 21,6% (38 έδρες) και ακολουθούν οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel με 17,6% (31 έδρες).
Και τα δύο κόμματα πάντως μετρούν μεγάλες απώλειες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές καθώς τα ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών έπεσαν κατά 6,7% και των Χριστιανοδημοκρατών κατά 5,7%.
Στην τρίτη θέση αναδείχθηκε το αριστερό Die Linke με 15,6% (27 έδρες), τέταρτοι οι Πράσινοι με 15,2% (27 έδρες) και πέμπτο κόμμα η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 14,2% και 25 έδρες στη Γερουσία του Βερολίνου.
Το Φιλελεύθερο Κόμμα έλαβε 6,7% και 12 έδρες.
Κατόπιν αυτών των αποτελεσμάτων θεωρείται ως πιθανότερο να συνεργαστούν οι Σοσιαλδημοκράτες με τους Πράσινους και το Die Linke, μια και Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν με τους Χριστιανοδημοκράτες.
Είναι πλέον φανερό ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα μετά δυσκολία συγκεντρώνουν το 50% των ψήφων, την ώρα που το AfD κερδίζει συνεχώς έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης