Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Οι Κούρδοι πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα - Έκρηξη σε στρατιωτικό κομβόι - Με επιδρομές στο Β. Ιράκ απαντά η Τουρκία

tags :
Erdogan: Οι Κούρδοι πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα - Έκρηξη σε στρατιωτικό κομβόι - Με επιδρομές στο Β. Ιράκ απαντά η Τουρκία
Η Τουρκία θα υπεραπιστεί τον εαυτό της παντού και πάντα διαμηνύει ο Erdogan
(upd7) Εκρηκτικό είναι το κλίμα στην Τουρκία μετά το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Άγκυρας με 28 νεκρούς και 61 τραυματίες. 
Στη θέση της Τουρκίας ότι το Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης (PYD) και το PKK βρίσκεται πίσω από την επίθεση της Άγκυρας, εμμένει ο πρόεδρος R.T. Erdogan.
«Τα στοιχεία που έχει η Τουρκία δείχνουν ότι το Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης (PYD) και το PKK βρίσκεται πίσω από την επίθεση της Αγκυρας», επέμεινε ο πρόεδρος της Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας όσα είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Ahmet Davutoglu.
«Ακόμη και αν οι ηγεσίες του PYD και του PKK ισχυρίζονται ότι δεν έχουν σχέση με αυτό, βάσει των πληροφοριών που έχουμε από τον υπουργό μας των Εσωτερικών και τις υπηρεσίες Πληροφοριών μας, έχει στοιχειοθετηθεί ότι έγινε από αυτούς.
Η Άγκυρα προσπαθεί να νομιμοποιήσει την επιχείρηση του τουρκικού πυροβολικού στη βόρεια Συρία , που πλήττει καθημερινά και συστηματικά θέσεις των μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της στρατιωτικής πτέρυγας του PYD, όπως σχολιάζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ahmet Davutoglu, επιβεβαίωσε την ταυτότητα του βομβιστή της Άγκυρας.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ο δράστης είναι υπήκοος Συρίας και μέλος της ένοπλης κουρδικής οργάνωσης YPG, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εννέα συλλήψεις.
Εν τω μεταξύ, νέα έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε στρατιωτικό κομβόι στη νοτιοανατολική Τουρκία, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για έξι νεκρούς και πολλούς τραυματίες. 
Η Τουρκία εξαπέλυσε ήδη αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων του PKK στο Βόρειο Ιράκ, ως απάντηση στο τρομοκρατικό χτύπημα. 

Αρνείται ο επικεφαλής του PYD τις κατηγορίες Erdogan – «Δεν χτυπήσαμε εμείς την Τουρκία»
Αρνείται τις κατηγορίες του τούρκου Πρόεδρου Erdogan ο επικεφαλής του κουρδικού κινήματος στην
Συρία (PYD), Salih Muslim, σε δηλώσεις του στο IMC TV, τονίζοντας πως η οργάνωση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Άγκυρα.
Όπως ανέφερε Muslim, το όνομα του βομβιστή που δόθηκε στην δημοσιότητα από τις τουρκικές αρχές δεν άνηκε στις τάξεις του PYD, ενώ κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση πως επιχειρεί να συσχετίσει την οργάνωσή του με τη μεγάλη επίθεση στην Άγκυρα για να δημιουργήσει ένα «άλλοθι» για την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Έκρηξη σε στρατιωτικό κομβόι στη νοτιανατολική Τουρκία
Νέα έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε στρατιωτικό κομβόι στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. 
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες, ενώ στην περιοχή κατευθύνονται ασθενοφόρα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης,.
Η νέα επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Άγκυρας.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Ντιγιαρμπακίρ, τη μεγαλύτερη πόλη του τουρκικού Κουρδιστάν με την περιοχή Λις. 
Σημειώνεται ότι στη νοτιανατολική Τουρκία μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και τους κούρδους μαχητές του PKK. 
Ήδη η Τουρκία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του PKK στο Βόρειο Ιράκ, ως απάντηση στο τρομοκρατικό χτύπημα της Άγκυρας. 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, ο βομβιστής της Άγκυρας ήταν συριακής καταγωγής. 

Συριακής καταγωγής ο βομβιστής της Άγκυρας
Συριακής καταγωγής φέρεται - σύμφωνα με φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ - ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στην καρδιά της Άγκυρας, η οποία άφησε πίσω της τουλάχιστον 28 νεκρούς και περισσότερους από 60 τραυματίες.
Όπως μεταδίδει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, δράστης της βομβιστικής επίθεσης είναι ο Salih Necar, ο οποίος πιστεύεται ότι εισήλθε στην Τουρκία μαζί με τους πρόσφυγες από τη Συρία.
Βάσει του δημοσιεύματος, τα δακτυλικά του αποτυπώματα ελήφθησαν όταν εισήλθε στη χώρα και με αυτόν τον τρόπο ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία.
Όπως υπογραμμίζεται, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είχε ενοικιαστεί στη δυτική τουρκική πόλη της Σμύρνης πριν από δύο εβδομάδες περίπου.
Έως αυτήν την ώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε κοντά στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Erdogan: Η Τουρκία θα υπεραπιστεί τον εαυτό της παντού και πάντα
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan διεμήνυσε πως η Τουρκία «θα χρησιμοποιήσει το νόμιμο δικαίωμά της να υπερασπιστεί τον εαυτό της παντού και πάντα», προαναγγέλλοντας αντίποινα στα «πιόνια και τους δράστες των επιθέσεων».
«Δεν κάμπτεται η αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία, και μέσα στην Τουρκία και στο εξωτερικό» είπε ο Erdogan.
Σημειώνεται πως αρχικά οι Αρχές της Τουρκίας εκτιμούσαν πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται το ΡΚΚ.
Ο Ahmet Davutoglu, πρωθυπουργός της Τουρκίας, δήλωσε ότι αρχές διερευνούν το συμβάν, ενώ ανακοινώθηκε ότι ακυρώνει το ταξίδι του στις Βρυξέλλες για τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, όπου θα συμμετείχε στη «μίνι» Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.
«Έχουμε πληροφορίες και τις επεξεργαζόμαστε», είπε συγκεκριμένα, ενώ ανέβαλε την προγραμματισμένη αναχώρησή του για τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο Omer Celik, εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος AKP, χαρακτήρισε την επίθεση «τρομοκρατική», γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως πρόκειται για «δειλή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα», την οποία και καταδίκασε.


BREAKING NEWS: Massive explosion near Turkey’s parliament. Scores of casualties reported. #BREAKING Ankara Governor: 5 dead 10 injured in #Ankara explosion.



CbbkmMSWcAAQ9mD.jpg




(Πρώτη Ενημέρωση: 18:53, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου)
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης