Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευρυμένες απώλειες στην Ασία, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον μεταποιητικό PMI στην Κίνα

tags :
Διευρυμένες απώλειες στην Ασία, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον μεταποιητικό PMI στην Κίνα
Ο δείκτης υποχώρησε σε χαμηλό 78 μηνών, επιβεβαιώνοντας τους φόβους για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας
Το sell off στα ασιατικά χρηματιστήρια επιταχύνθηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών στοιχείων για τον μεταποιητικό δείκτη PMI, ο οποίος διαμορφώθηκε σε χαμηλά 78 μηνών, στα χαμηλότερα επίπεδα από τα βάθη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, οδηγώντας χαμηλότερα μετοχές και νομίσματα και δίνοντας ώθηση στα κρατικά ομόλογα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε μετοχές σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία υποχώρησαν.
Οι μετοχές στα ασιατικά χρηματιστήρια όδευαν προς την μεγαλύτερη τριήμερη πτώση από τον Αύγουστο, με τις κινεζικές μετοχές να καταγράφουν απώλειες σε Χονγκ Κονγκ και Σανγκάη.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit, ο κινεζικός μεταποιητικός δείκτης PMI Caixin διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στις 47 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009, όταν οι παγκόσμιες χρηματαγορές είδαν τα χαμηλά τους μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.
«Είναι μια επιβεβαίωση των ήδη υφιστάμενων φόβων ότι η κατάσταση στην Κίνα είναι πράγματι χειρότερη απ' ό,τι ήθελαν να πιστεύουμε και υπάρχει πολλή αβεβαιότητα σχετικά με το πού βρίσκεται πραγματικά η οικονομία της χώρας», σημειώνει η Emma Lawson, στρατηγική αναλύτρια στην Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας στο Σίδνεϊ.
Ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας δεν έχει βρεθεί από τον Μάρτιο πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων, που αποτελεί το όριο μεταξύ της επέκτασης και της συρρίκνωσης μιας οικονομίας.
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής αναλυτής του Caixin Insight Group, He Fan, σημειώνει ότι τα στοιχεία Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι η μεταποιητική βιομηχανία της Κίνας έχει φθάσει σε ένα κρίσιμο σημείο, αν και επισημαίνει ότι σε γενικές γραμμές τα θεμελιώδη είναι καλά.
Όσον αφορά τη συνεδρίαση στα ασιατικά χρηματιστήρια, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,96%, στις 18.070,21 μονάδες.
Στην Κίνα, περί τις 09:45 ώρα Ελλάδος, ο δείκτης Shanghai σημειώνει πτώση 1,41%, στις 3.140,68 μονάδες και ο Hang Seng υποχωρεί κατά 3,06%, στις 21.129 μονάδες.
Ο δείκτης KOSPI του κορεατικού χρηματιστηρίου ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 1,89%, στις 1.944,64 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης