Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή του CEO της γερμανικής Volkswagen για τη μεγάλη απάτη στις ΗΠΑ - «Τα κάναμε σκατά»

tags :
Παραδοχή του CEO της γερμανικής Volkswagen για τη μεγάλη απάτη στις ΗΠΑ - «Τα κάναμε σκατά»
Η Volkswagen έδινε εσκεμμένα λάθος στοιχεία για εκπομπές ρύπων για περίπου 500 χιλ. πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ
Στην παραδοχή ότι η Volkswagen τα θαλάσσωσε προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Michael Horn, μετά την αποκάλυψη της μεγάλης απάτης με τις μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων.
«Η εταιρεία μας φέρθηκε άτιμα. Σε απλά γερμανικά τα σκατώσαμε», δήλωσε επί λέξει ο ceo της Volkswagen στις ΗΠΑ, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πελατών της.
Η Volkswagen έδινε εσκεμμένα λάθος στοιχεία για εκπομπές ρύπων για περίπου 500 χιλ. πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ.
Σε ελέγχους όμως των αμερικανικών αρχών, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι κινητήρες παραβιάζουν τις αμερικανικές περιβαλλοντικές προδιαγραφές.
Τα μοντέλα αυτά τα Jetta 200-2015, Beetle 2009-2015, Golf 2009-2015, Passat 2014-2015 καθώς και το Audi A3 2009-2015, όλα με δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα.
Το χειρότερο ακόμη, ήταν ότι η γερμανική εταιρεία εσκεμμένα προσπάθησε να εξαπατήσει τις ελεγκτικές αρχές, εξοπλίζοντας τα αυτοκίνητα της με ένα ειδικό λογισμικό το οποίο μείωνε τους εκπεμπόμενους ρύπους κατά τα διάρκεια των τεστ.
Τα μοντέλα αυτά θα ανακληθούν άμεσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης