Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Παραμένει εύθραυστη η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Παραμένει εύθραυστη η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου
H πορεία προς την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου δεν θα είναι ομαλή, σημειώνει ο Οργανισμός
Εύθραυστη παραμένει η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, εν μέσω αλματώδους αύξησης της παραγωγής στις ΗΠΑ και υπερπληθώρας αποθεμάτων, επισημαίνει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.
Όπως σημειώνει στη μηνιαία του έκθεση για την αγορά πετρελαίου, «πίσω από την "βιτρίνα" της σταθερότητας, η αναπροσαρμογή που επήλθε μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου έχει ακόμη να διανύσει αρκετή πορεία και θα ήταν υπερβολικά αισιόδοξο να αναμένουμε ότι αυτή η πορεία θα είναι ομαλή».
Την περασμένη εβδομάδα, ο Οργανισμός που αντιπροσωπεύει σημαντικά κράτη - καταναλωτές ενέργειας, ανέφερε ότι μια ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου φαίνεται αναπόφευκτη, καθώς η έκρηξη της πετρελαϊκής παραγωγής στις ΗΠΑ θα παρουσιάσει μια παύση.
Αυτή την εβδομάδα, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Abdalla Salem el-Badri, σημείωσε ότι η πτώση της τιμής του πετρελαίου πλήττει την πετρελαϊκή βιομηχανία στη Βόρεια Αμερική.
Ωστόσο, στην σημερινή του έκθεση, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας σημειώνει ότι η αμερικανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 115.000 βαρέλια ημερησίως τον Φεβρουάριο, ύστερα από την πτώση του Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης