Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών καταγγέλλουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές

Αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών καταγγέλλουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές
Σύμφωνα με καταγγελίες, στελέχη τραπεζών βάζουν ως όρο για την ρύθμιση άλλων τραπεζικών εργασιών τη μεταφορά του ασφαλιστηρίου του πελάτη στην τράπεζα
Αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών, που οδηγούν τον κλάδο τους σε αφανισμό, καταγγέλλουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση που έγινε το πρωί, με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, μπροστά από τραπεζικό υποκατάστημα, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Μέλη της Επιτροπής Ασφαλιστικών και Τραπεζιτικών θεμάτων του Επιμελητηρίου, δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι πληθαίνουν οι καταγγελίες ασφαλισμένων, σύμφωνα με τις οποίες όταν προσέρχονται στα γκισέ των τραπεζών για να εξοφλήσουν ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο, δέχονται πιέσεις, ώστε να προτιμήσουν ένα ασφαλιστικό προϊόν της τράπεζας.
Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες, στελέχη τραπεζών, βάζουν ως όρο για την ρύθμιση άλλων τραπεζικών εργασιών (ρύθμιση δανείου, παροχή μπλοκ επιταγών κ.λπ.), τη μεταφορά του ασφαλιστηρίου του πελάτη στην τράπεζα.
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης δήλωσε ότι «το Επιμελητήριο μας στηρίζει το δίκαιο αγώνα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και θα συμβάλει σε αυτόν με κάθε πρόσφορο τρόπο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης