Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ντόμινο στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που σορτάρουν στο ευρώ - Deutsche Bank, Nomura, Credit Suisse, Commerzbank και Morgan Stanley καλούν τους επενδυτές να πουλήσουν όσο προλαβαίνουν

tags :
 Ντόμινο στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που σορτάρουν στο ευρώ -  Deutsche Bank, Nomura, Credit Suisse, Commerzbank και Morgan Stanley καλούν τους επενδυτές να πουλήσουν όσο προλαβαίνουν
Ντόμινο έχει ξεσπάσει μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που σορτάρουν στο ευρώ. Deutsche Bank, Nomura, Credit Suisse, Commerzbank, Morgan Stanley, η μια μετά την άλλη πουλάνε ευρώ, ακολουθώντας τα βήματα της γαλλικής BNP Paribas, που έθεσε ως τιμή στόχο τα 1,2840.
Πρώτη η γερμανική Deutsche Bank, με φόντο τις κινήσεις της ΕΚΤ, αλλά και την ανησυχία για την ευρωζώνη εκτιμά το ευρώ τα 1,20 δολάρια.
Ο ιαπωνικός οίκος Nomura, κάνοντας λόγο για ανοδικό trend στο δολάριο, βλέπει το ευρώ στα 1,20-1,25 δολ.
Στο κοινό νόμισμα σορτάρει και η Commerzbank, καλώντας τους επενδυτές να πουλήσουν όσο προλαβαίνουν. Έτσι θέτει ως στιμή στόχο για το ευρώ τα 1,2750 δολάρια.
"Αρκούδα" παραμένει και η ελβετική Credit Suiise, βλέποντας το ευρώ να υποχωρεί στα 1,2775 δολάρια, ενώ και η Morgan Stanley διατηρεί τη bearish (απαισιόδοξη) στάση της μεσοπρόθεσμα για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.
H Morgan Stanley εκτιμά ότι η πορεία του ευρώ έχει αποσυνδεθεί από την αγορά ομολόγων, ειδικότερα όσον αφορά το εύρος των spread στις αγορές των περιφερειακών ομολόγων, το οποίο αποτέλεσε «κλειδί» για το ευρώ την τελευταία διετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης