Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Δεν καλύφθηκε η αμκ της FBBank – Χθες έληξε η προθεσμία της ΤτΕ για να καταβληθούν τα 40 εκατ της αύξησης…κατατέθηκαν τα 8,5 εκατ και οι μέτοχοι ζήτησαν και νέα παράταση…

tags :
 Δεν καλύφθηκε η  αμκ της FBBank  – Χθες έληξε η προθεσμία της ΤτΕ για να καταβληθούν τα 40 εκατ της αύξησης…κατατέθηκαν τα 8,5 εκατ και οι μέτοχοι  ζήτησαν και νέα παράταση…
(upd)Έληξε χθες η  προθεσμία  που είχαν οι 2 βασικοί μέτοχοι της FBBank να καλύψουν την αύξηση κεφαλαίου των 40 δις ευρώ.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η ΤτΕ είχε ζητήσει η αύξηση να καλυφθεί νωρίτερα από την 15η Σεπτεμβρίου αλλά χθες εξέπνευσε η προθεσμία.
Σημειώνεται ότι η οικογένεια Ρέστη κατέχει  57,42%  και η  ΑΤΕ με 39,6%.


Τι συνέβη;
Οι δύο βασικοί μέτοχοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν αλλά αντί για 40 εκατ κατέβαλλαν τα 8 εκατ τα 5 εκατ η οικογένεια Ρέστη και 3,37 εκατ η ΑΤΕ.
Η επίσημη ανακοίνωση της ATEbank επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr αφού αναφέρει ότι η ATEbank μετά από απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της FBBank με το ποσό των 3.377.327,94 ευρώ.
Η αύξηση κεφαλαίου δεν καλύφθηκε και οι βασικοί μέτοχοι ζήτησαν νέα παράταση ώστε να καλύψουν την αύξηση κεφαλαίου.
Πέραν από αυτή την απίστευτη κατάσταση με την αύξηση κεφαλαίου…παράδοξο είναι πάντως ότι  η ΑΤΕ πουλάει το ποσοστό της στην FBBank με 39,6% και μάλιστα ανεπίσημα έχει «χτυπήσει» ορισμένες τραπεζικές πόρτες.
Η προσπάθεια πώλησης δεν έχει στεφθεί με επιτυχία καθώς η συγκυρία είναι ακατάλληλη ωστόσο η ΑΤΕ για να μπορεί να παρεμβαίνει στις εσωτερικές εξελίξεις στην FBBank θα συμμετάσχει μερικώς στην νέα αύξηση με στόχο να διατηρήσει ένα ποσοστό από 39,6% τουλάχιστον 33% στην τράπεζα δηλαδή καταστατική μειοψηφία.
Πρόσφατα τονιζόταν ότι «η πιθανότατα η συμμετοχή της ΑΤΕ στην αύξηση να κινηθεί μεταξύ 3 και 3,5 εκατ ευρώ.
Όμως κατά πληροφορίες και η Οικογένεια Ρέστη που είναι ο βασικός μέτοχος δεν θα απέκλειε να πωλήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών που κατέχει δηλαδή το 57,42%. Με δεδομένο ότι δεν έχει βρεθεί αγοραστής για την ώρα θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου. Δεν είναι ακόμη σαφές αν θα καλύψει τον στόχο των 40 εκατ μέχρι του ποσού που θα αποφασίσει να καλύψει η ΑΤΕ ή η συμμετοχή να προσδιοριστεί μέχρι το ποσοστό συμμετοχής δηλαδή τα 23 εκατ ευρώ.  
H αύξηση κεφαλαίου προσδιορίστηκε από την ΤτΕ με στόχο η σωρευτική κεφαλαιακή ενίσχυση μαζί με την τελευταία αύξηση και ενδεχομένως μια μελλοντική να φθάσει τα 100 εκατ ευρώ»

Η επίσημη ανακοίνωση της FBBank

Πραγματοποιήθηκε την 15η Σεπτεμβρίου 2011 Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της FBBank ύψους € 8.519.784,84 με εισφορά των δύο βασικών της μετόχων ATEBank και Ομίλου Ρέστη.
Η εισφορά του κάθε μετόχου στην ανωτέρω αύξηση ήταν ανάλογη του ποσοστού συμμετοχής τους στην καθαρή θέση της Τράπεζας (ATEBank : 39,09% και Όμιλος Ρέστη : 59,52%).
Tο ποσό της αύξησης του κεφαλαίου της FBBank καλύπτει κατά 105,8% τη συνολική απομείωση από τη συμμετοχή της Τράπεζας στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (PSI).
Ο κύριος δείκτης βασικών Ιδίων Κεφαλαίων της Τράπεζας (Core Tier I) ακόμη και μετά την ως άνω απομείωση παρουσίασε ελαφρά βελτίωση και διαμορφώθηκε την 30η Ιουνίου 2011 σε 10,27% κατατάσσοντας την FBBank στην κατηγορία των Ελληνικών τραπεζών με δείκτη άνω του 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης