Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

N. Barthle (CDU): Οχι σε νέο haircut του ελληνικού χρέους και σε επιπλέον χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας χρηματοδοτικής βοήθειας στην Αθήνα εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις

tags :
N. Barthle (CDU): Οχι σε νέο haircut του ελληνικού χρέους και σε επιπλέον χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας χρηματοδοτικής βοήθειας στην Αθήνα εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις
Αρνητικός σε νέο haircut του ελληνικού χρέους και στην παροχή επιπλέον χρημάτων για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών εμφανίζεται ο επικεφαλής προϋπολογισμού της γερμανικής κυβέρνησης και μέλος του CDU, N. Barthle. Ωστόσο ο ίδιος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μία νέας χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
Με ένα δεύτερο haircut του ελληνικού χρέους δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας δηλώνει ο Ν. Barthle, καθώς τότε θα δημιουργηθούν νέα ελλείμματα και το αργότερο μέχρι το 2020 η χώρα θα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ίδιο ύψος χρέους. Μάλιστα ο στενός συνεργάτης της Merkel τάσσεται υπέρ των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων καθώς όπως υποστηρίζει σε συνέντευξη του στην γερμανική έκδοση της Wall Street Journal επισημαίνοντας ότι «με το haircut του χρέους δεν θα υπάρχει αυτή η πίεση».
Αναφε΄ρομενος στο ενδεχόμενο επιπλέον χρηματοδότησης στην Ελλάδα ο κ. Barthle επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί από σήμερα και σημειώνει ότι η Αθήνα μπορεί να ελπίζει μόνο αν εκπληρώσει όλους τους όρους που έχουν τεθεί.
«Στα μέσα του 2014 θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε αν υπάρχει νέα ανάγκη χρηματοδότησης της Ελλάδας - και αν ναι, τι ύψους», δηλώνει και χαρακτηρίζει τα νούμερα που συζητούνται τώρα ως «εκτιμήσεις», καθώς "ακόμη δεν υπάρχει μια σαφγή ένδειξη πώς πάνε οι ιδιωτικοποιήσεις στην χώρα αλλά και τι απόδοση έχουν τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση.
Πάντως ο ίδιος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο νέας χρηματοδότησης στην Ελλάδα "με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα έχει εκπληρώσει τους όρους που της έχουν τεθεί".  
Τέλος στρέφεται κατά των Πρασίων οποίοι ζητούν «κούρεμα» υπό όρους, αλλά και εναντίον όσων ζητούν την αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM).
«Από τη μια δεν υπάρχει ακόμα αυτό το εργαλείο και αφετέρου δεν το θέλουμε», αναφέρει και συμπληρώνει ότι ούτε ο γερμανός υπουργός οικονομικών W. Schaeuble αλλά ούτε και η γερμανική βουλή θα συμφωνούσαν σε κάτι τέτοιο. «Αν κάνουμε εκ των υστέρων ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Σταθερότητας, τότε θα συρρικνωθεί υπερβολικά ο όγκος του ESM. Έτσι, όμως, θα τον καθιστούσαμε διάτρητο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης