Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Ιδιοκτήτες ακινήτων στην Τουρκία 4.738 Έλληνες - Η Προύσα στην κορυφή της προτίμησής τους

tags :
Ιδιοκτήτες ακινήτων στην Τουρκία 4.738 Έλληνες  - Η Προύσα στην κορυφή της προτίμησής τους
Εντύπωση έχει προκαλέσει η δήλωση του Τούρκου υπουργού περιβάλλοντος, Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, πως 4,738 Έλληνες πολίτες κατέχουν ιδιοκτησίες ακινήτων συνολικής έκτασης 1,1 εκατ. τετραγωνικών μέτρων στην Προύσα της Τουρκίας.
Αφορμή για την συγκεκριμένη δήλωση αποτέλεσαν οι γραπτές ερωτήσεις του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος Αϊκούτ Ερντογντού σχετικά με τους ξένους πολίτες που έχουν αγοράσει ακίνητα στην Τουρκία. Ο βουλευτής, Αϊκού Ερντογντού υπέβαλε γραπτώς ορισμένες ερωτήσεις στον υπουργό περιβάλλοντος εκ των οποίων μία ήταν η εξής: «Σε ποιους νομούς κατανέμονται τα συνολικής έκτασης 2.837.289  τετραγωνικών μέτρων ακίνητα που έχουν αγοράσει στην Τουρκία συνολικά 9.992 πολίτες της Ελλάδας».
Ο Ερντογάν Μπαϊρακτάρ απάντησε αναφέροντας πως 3.646 Έλληνες πολίτες διαθέτουν ακίνητα έκτασης 447.000  τετραγωνικών μέτρων στην Κωνσταντινούπολη, 349 Έλληνες πολίτες έχουν ακίνητα 401.000 τετραγωνικών μέτρων στη Μάνισα, 448 Έλληνες πολίτες κατέχουν ακίνητα 122.191 τετραγωνικών μέτρων στη Γιάλοβα κ.α.
Η Προύσα είναι η πρώτη περιοχή στον κατάλογο από αυτές στις οποίες υπάρχουν ελληνικές ιδιοκτησίες και μάλιστα είναι αυτή που σε μεγάλο ποσοστό κατοικούν ή αγοράζουν ακίνητα οι έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης.
Το θέμα προβλήθηκε σήμερα από την τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» με τον τίτλο «Οι Έλληνες αγάπησαν πολύ την Προύσα».
Επίσης στα ακίνητα των Ελλήνων περιλαμβάνονται και αυτά των Ελλήνων υπηκόων από την Κωνσταντινούπολη οι οποίοι είχαν απελαθεί το 1964 από την Τουρκία με ταυτόχρονη κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας τους. Το 1988 η τουρκική κυβέρνηση κατήργησε τη μυστική απόφαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου του 1964 αλλά τα δικαστικά κωλύματα στις περιπτώσεις αυτές παραμένουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης