Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: 'Το 2010 η Ελλάδα θα δεχθεί στενό μαρκάρισμα από την Κομισιόν'

tags :
WSJ: 'Το 2010 η Ελλάδα θα δεχθεί στενό μαρκάρισμα από την Κομισιόν'

Την πιθανότητα η Κομισιόν και οι μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης να ασκήσουν πιέσεις στην Ελλάδα προκειμένου να υιοθετήσει ένα σχέδιο «διάσωσης» της οικονομίας με σκοπό να μειωθεί το έλλειμμα και το χρέος της χώρας μας, βλέπει η Wall Street Journal, σε σχετικό άρθρο της.

 

 

 

Σύμφωνα με το άρθρο η Ελλάδα ανήκει στην ομάδα χωρών «υψηλού κινδύνου», ενώ τονίζει ότι το «πρώτο κεφάλαιο» αναμένεται τον Ιανουάριο, με την υποβολή του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας.

 

Παράλληλα, η Wall Street Journal υπογραμμίζει ότι οι μισές από τις 16 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου, λόγω των δημοσίων οικονομικών τους, ενώ αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις θα περάσουν τον επόμενο χρόνο «ρυθμίζοντας» τα χρέη και τα ελλείμματά τους.

 

Επιπλέον, επισημαίνει ότι μετά από δύο χρόνια ύφεσης, η Ευρωζώνη μπαίνει σε φάση κρίσης ως προς το χρέος και όχι μόνο, στον απόηχο των υποβαθμίσεων μελών της, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία. Ακόμη, ο αρθρογράφος τονίζει ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έχουν προειδοποιηθεί ότι θα είναι οι επόμενες που θα μπουν στη «μαύρη λίστα» λόγω ελλειμμάτων και λοιπών κακών δημοσιονομικών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης