Τελευταία Νέα
Διεθνή

BoA-Merrill Lynch: Ορατός ο κίνδυνος αναδιάρθρωσης χρέους για Ρουμανία-Βουλγαρία λόγω Ελλάδας

tags :
BoA-Merrill Lynch: Ορατός ο κίνδυνος αναδιάρθρωσης χρέους για Ρουμανία-Βουλγαρία λόγω Ελλάδας

Μη-πιθανό θεωρεί η Bank of America- Merrill Lynch το ενδεχόμενο να μεταδοθεί η δημοσιονομική κρίση από την Ευρωζώνη στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, καθώς οι χώρες της περιοχής έχουν δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέος πολύ χαμηλότερα από το μέσο όρο των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Επίσης, τρεις από τις πλέον ευάλωτες αγορές, με εξαίρεση τη Βουλγαρία, όπως η Ουγγαρία και η Ρουμανία εφαρμόζουν ήδη προγράμματα του ΔΝΤ, ενώ δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα να βρουν χρηματοδότηση, ακόμη και χωρίς το Ταμείο.

 

Εντούτοις, οι αναλυτές της Merrill Lynch δεν μπορούν να μην εξετάσουν τον κίνδυνο αναδιάρθρωσης του χρέους, που μπορεί να έρθει ως επακόλουθο της ελληνικής κρίσης. Πιο ευάλωτες φαίνονται να είναι η Βουλγαρία και η Ρουμανία, αν και τα CDS των δύο αυτών χωρών δεν έχουν αρχίσει να αντικατοπτρίζουν ακόμη τον κίνδυνο αυτό.

 

Ο οίκος προσθέτει ακόμη ότι η ελληνική κρίση αυξάνει τον κίνδυνο να υπάρξει δημοσιονομική «σύσφιξη» σε όλες τις οικονομίες του κόσμου, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει στο να παραμείνουν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης