Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Στουρνάρας: Η Ελλάδα είναι πλήρως θωρακισμένη - Δεν θα πτωχεύσει η Κύπρος - Να αναθεωρήσει η Ευρωζώνη την απόφασή της για το haircut στις καταθέσεις, το μήνυμα Βενιζέλου - Κουβέλη - Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου

tags :
 Στουρνάρας: Η Ελλάδα είναι πλήρως θωρακισμένη - Δεν θα πτωχεύσει η Κύπρος - Να αναθεωρήσει η Ευρωζώνη την απόφασή της για το haircut στις καταθέσεις, το μήνυμα Βενιζέλου - Κουβέλη - Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου
(upd3)Τη θέση πως η Ελλάδα είναι πλήρως θωρακισμένη έναντι σε τυχόν επιπτώσεις από τις εξελίξεις στην Κύπρο, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων στην Κύπρο.
Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε βέβαιος πως "η Κύπρος δεν θα πτωχεύσει", ενώ πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τους κυβερνητικούς εταίρους για τις αποφάσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup.
Ιστορικό σφάλμα χαρακτήρισε από την πλευρά του την απόφαση για το haircut των καταθέσεων στην Κύπρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την Κύπρο, τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Tι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο βρίσκονται στο επίκεντρο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Η σύσκεψη των τριών εταίρων, κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, βρίσκεται σε εξέλιξη, με όλο το ενδιαφέρον να στρέφεται στη συνεδρίαση της ολομέλειας της κυπριακής Βουλής, που επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη...
Επί τάπητος τίθενται και οι εκκρεμότητες του ελληνικού προγράμματος, ιδίως το ζήτημα της απομάκρυνσης των επίορκων από το Δημόσιο, αλλά και του χαρατσιού στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το οποίο παραμένει και το 2013.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο κ. Σαμαράς είπε από τις Βρυξέλλες ότι θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο οι επίορκοι και όσοι μπήκαν με πλαστά πιστοποιητικά, ενώ δεσμεύθηκε ότι το χαράτσι θα είναι ηπιότερο.
Εν τω μεταξύ, εν αναμονή των αποφάσεων στη Λευκωσία, στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο, με βασικό θέμα τις εξελίξεις στην Κύπρο.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες για το θέμα, ενώ σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη λύση που προτείνεται πλέον ως "τη λιγότερο επώδυνη".
Η Αθήνα ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει θέμα με τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, ενώ σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την απορρόφηση των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας.
Όσον αφορά τις επαφές με την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα βρεθεί λύση σε όλα τα ζητήματα, ενώ επέμεινε στη θέση του πως το τέλος ακινήτων θα πρέπει και το 2013 να εισπράττεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ καθώς αυτή είναι, όπως είπε, "η πιο ρεαλιστική λύση".
Εκτάκτως αύριο, στις 5 το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας θα ενημερώσει τις επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών για τις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο. Είχε προηγηθεί συνεννόηση του προέδρου της Βουλής με την κυβέρνηση.

(Πρώτη ενημέρωση: 08:22)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης