Τελευταία Νέα
Ελλάδα

ΔΕΚΟ: Ως νέες προσλήψεις θα λογίζονται οι μετατάξεις

ΔΕΚΟ: Ως νέες προσλήψεις θα λογίζονται οι μετατάξεις
Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με την επικαιροποίηση του μνημονίου στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετατάξεις των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ θα λογίζονται ως νέες προσλήψεις και θα εντάσσονται στον κανόνα «μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» από το Δημόσιο. «Χρυσή τομή» βρέθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και στο θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων και της υπερίσχυσης των κλαδικών. Η τρόικα ζητεί επίσης να επιταχυνθούν οι κινήσεις και όσον αφορά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως και στο άνοιγμα όλων ανεξαιρέτως των «κλειστών επαγγελμάτων».
Στις συζητήσεις με την κυβέρνηση έχει τεθεί, παράλληλα, το ζήτημα να υλοποιηθούν νωρίτερα ορισμένες αλλαγές, οι οποίες, με βάση τις αρχικές δεσμεύσεις του μνημονίου, θα υλοποιούνταν από το β΄ εξάμηνο του επομένου έτους.
Το κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το επόμενο 15νθήμερο, ενώ αύριο το πρωί, η τρόικα παρουσιάζει, σε συνέντευξη Τύπου, τα συμπεράσματα από τον πρόσφατο έλεγχο της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης