Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ουδέποτε στην πρόσφατη ιστορία οι σχέσεις μεταξύ τραπεζιτών και μεταξύ τραπεζών και ΤτΕ δεν ήσαν τόσο αγαστές – Πλησιάζει ο καιρός όπου θα αποκατασταθούν και οι σχέσεις Eurobank με Alpha bank

   Ουδέποτε στην πρόσφατη ιστορία οι σχέσεις μεταξύ τραπεζιτών και μεταξύ τραπεζών και ΤτΕ δεν ήσαν τόσο αγαστές – Πλησιάζει ο καιρός όπου θα αποκατασταθούν και οι σχέσεις Eurobank με Alpha bank
Η φτώχεια φέρνει γκρίνια υποστηρίζει ο θυμόσοφος λαός αλλά ενίοτε η φτώχεια αποτελεί και την βάση να ξεπεραστούν προβλήματα, αντιπαλότητες και έχθρες μεταξύ των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Τα κοινά προβλήματα ενώνουν ενίοτε και αυτό συμβαίνει την τρέχουσα περίοδο στις τράπεζες.

Ο τραπεζικός κλάδος έχει περάσει πολλές διακυμάνσεις, εντάσεις, προστριβές καθώς τα συμφέροντα είναι μεγάλα, η δύναμη της εξουσίας μεγαλύτερη και ο σκοπός της πρωτοκαθεδρίας ισχυρότατος.
Θα μπορούσαν να αναφερθούν πλείστα παραδείγματα τα οποία θα επιβεβαίωναν τις άλλοτε κακές έως εχθρικές σχέσεις διαχρονικά μεταξύ των τραπεζών.
Όμως στόχος αυτού του ρεπορτάζ είναι να μην αναφερθεί στο παρελθόν αλλά στο παρόν και στο μέλλον.
Τα προβλήματα λειτουργούν ενωτικά, δεν διαιρούν και δεν πολώνουν τις σχέσεις των τραπεζιτών.
Ουδέποτε στην ιστορία του banking οι σχέσεις μεταξύ τραπεζιτών, μεταξύ τραπεζών και μεταξύ τραπεζών με την ΤτΕ δεν ήσαν καλύτερες και αυτό είναι θετικό βήμα.
Οι εντάσεις δεν μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση καίριων προβλημάτων εν μέσω βαθειάς ύφεσης.
Οι τραπεζίτες έχουν αντιληφθεί ότι οι στόχοι πλέον είναι κοινοί πως θα προστατέψει κάθε management την τράπεζα και τους μετόχους και πως όλοι μαζί θα προστατέψουν την συνοχή του τραπεζικού κλάδου.
Η νέα συναντίληψη που επικρατεί στο ελληνικό banking για τον κοινό στόχο και το γεγονός ότι οι τραπεζίτες εμφορούνται από ιδέες για τον κοινό στόχο και το κοινό συμφέρον αποτελεί ξεκάθαρα θετική εξέλιξη στην οποία έχει βοηθήσει και η ΤτΕ.
Οι εντάσεις ελαχιστοποιούνται και διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι  θα αποκατασταθούν και οι σχέσεις μεταξύ της Alpha και της Eurobank.
Πλησιάζει ο καιρός όπου και αυτό το σήριαλ θα τελειώσει και από ότι φαίνεται θα έχει happy end υπό την θεσμική επίβλεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης