Τελευταία Νέα
Ελλάδα

UBS: Μεγάλο πλήγμα για τον ΟΠΑΠ η αύξηση της φορολογίας στα μεικτά κέρδη μέχρι το 2020 - Δεν αποκλείεται να βάλει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας

tags :
UBS: Μεγάλο πλήγμα για τον ΟΠΑΠ η αύξηση της φορολογίας στα μεικτά κέρδη μέχρι το 2020 - Δεν αποκλείεται να βάλει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας
Τραγικός θα είναι ο αντίκτυπος στη μετοχή του ΟΠΑΠ από τα νέα περί προωθούμενων αυξήσεων στη φορολόγηση της εταιρείας, προειδοποιεί σε σημερινή έκθεσή της η UBS, με τίτλο "Νews on taxes may have a tragic impact" (Tα νέα για τους φόρους μπορεί να έχουν τραγικές επιπτώσεις).
Όπως εξηγεί η UBS, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, έγινε γνωστό πως το υπουργείο Οικονομικών έχει συμφωνήσει με τις ευρωπαϊκές αρχές να προχωρήσει στην αύξηση της φορολόγησης στον ΟΠΑΠ.
Η προωθούμενη φορολόγηση περιλαμβάνει επιβολή φόρου 30% επί των κερδών από τα έσοδα στα τυχερά παιχνίδια από τον Ιανουάριο του 2013 και μέχρι το 2020, αλλά και φόρο 10% επί των κερδών των πελατών.
"Η φορολογία μπορεί να αυξηθεί έως και το 35%", σχολιάζει μεταξύ άλλων η UBS.
Ωστόσο, στην έκθεσή του αυτή ο οίκος καθιστά σαφές πως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ  θα επηρεαστούν από τις προωθούμενες αυξήσεις στη φορολογία.
Ο ΟΠΑΠ έχει εστιάσει σε δύο παιχνίδια (το ΚΙΝΟ και το Στοίχημα), εξηγεί μεταξύ άλλων ο οίκος. Και προσθέτει: Αν αυτά τα δύο παιχνίδια δεν επηρεαστούν, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μεγάλες αυξήσεις της φορολόγησης. Κατά τη UBS, εάν επιβληθεί φόρος 30%,τότε η επιβάρυνση στον ΟΠΑΠ θα είναι περί τα 350 εκατ. ευρώ, εάν τελικά επηρεαστούν και οι βασικές δραστηριότητες της εταιρείας.
Όπως σημειώνει στη συνέχεια ο οίκος, ενός τέτοιου μεγέθους φορολόγηση θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο cash flow της εταιρείας. Αλλά, όπως προειδοποιεί η UBS, δεν είναι βέβαιο πως μια τόσο μεγάλη φορολόγηση θα λάβει τη νομική έγκριση. Μετά από ένα τέτοιο μέτρο, δεν είναι βέβαιο πως η ελληνική κυβέρνηση θα κατορθώσει να προωρήσει την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.
H UBS διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση της μετοχής του ΟΠΑΠ σε αγορά (buy), αλλά και την τιμή στόχο στα 10 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης