Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Παρά την φαινομενική σκληρή στάση των Γερμανών η Ευρώπη θα στηρίξει την νέα ελληνική κυβέρνηση για να μην καταλήξει βορά στην Αριστερά – Αν η επαναδιαπραγμάτευση περιχαρακωθεί μόνο στην 2ετή επιμήκυνση προετοιμαστείτε για χρεοκοπία

    Παρά την φαινομενική σκληρή στάση των Γερμανών η Ευρώπη θα στηρίξει την νέα ελληνική  κυβέρνηση για να μην καταλήξει βορά στην Αριστερά – Αν η επαναδιαπραγμάτευση περιχαρακωθεί μόνο στην 2ετή επιμήκυνση προετοιμαστείτε για χρεοκοπία
Μετά από πολλούς μήνες η Ελλάδα αποκτά μια πολιτική κυβέρνηση με την στήριξη της ΝΔ που εξελέξη πρώτο κόμμα, του ΠΑΣΟΚ που κατέλαβε την 3η θέση και της ΔΗΜΑΡ που αναδείχθηκε 6ο κόμμα από τα 7 που εισήλθαν στο κοινοβούλιο.

Η νέα κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά θα διαθέτει ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη 179 εδρών παρά 1 βουλευτή 180 έδρες και κοινωνική νομιμοποίηση καθώς τα 3 κόμματα υποστηρίχτηκαν από το 48% του ελληνικού λαού.
Η κυβέρνηση αυτή είναι φαινομενικά ισχυρή αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ με την μικροπολιτική που ακολούθησε, δεν ήθελε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση γιατί απλά ποντάρει στην φθορά του κυβερνώντος συνασπισμού κομμάτων άρα καραδοκεί.
Να σημειωθεί εδώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την φάση έχει μια προτεραιότητα να διασφαλίσει ότι το ρεύμα που δημιούργησε μέσα σε λίγους μήνες και έφθασε να είναι 2ο κόμμα στην βουλή θα το ισχυροποιήσει.
Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν να κυβερνήσει, δεν είναι έτοιμος ούτως ή άλλως, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συντάξει σε μια κοινή πορεία τις 12 συνιστώσες και να κρατήσει τους ψηφοφόρους του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε μια πολύ μεγάλη εκλογική δύναμη με δανεικούς ψηφοφόρους και πρωτίστως πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να τους κρατήσει.
Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση ενώ ο πρόεδρος του Κόμματος ο Α. Τσίπρας δήλωσε και να τους δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα την καταθέσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παίξει εκ του ασφαλούς.
Είναι ξεκάθαρο ότι στο  πρώτο στραβοπάτημα της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίζει πόντους.
Πάνω σε αυτό το νέο πολιτικό σκηνικό ο Σαμαράς θα ξεκινήσει την προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.
Αν με βάση το αρνητικό σενάριο απορριφθεί η ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση τότε είναι προφανές ότι η κυβέρνηση των 3 κομμάτων θα έχει αποτύχει και με μαθηματική ακρίβεια ο κυβερνητικός συνασπισμός θα καταρρεύσει καθώς η ΔΗΜΑΡ θα είναι η πρώτη που θα αποχωρήσει.
Αν αντιθέτως με βάση το θετικό σενάριο η Γερμανία αποφασίσει ότι πρέπει να δώσει ένα δώρο στην Ελλάδα, τότε θα δώσει παράταση ζωής στην νέα κυβέρνηση.
Αν η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου επικεντρωθεί μόνο στην 2ετή επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής του μνημονίου που συνεπάγεται ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δώσει επιπλέον 16 δις στην Ελλάδα, δεν θα ικανοποιήσει την κοινωνία.
Η κοινωνία θέλει να δει ανάπτυξη η οποία με την σειρά της θα μειώσει τους υψηλότατους φόρους.
Αν αποτύχει η προσπάθεια ανάπτυξης και οι φόροι παραμείνουν σε αυτά τα δυσθεώρητα ύψη το κυβερνητικό σχήμα θα καταρρεύσει και η χώρα θα οδηγηθεί πάλι σε εκλογές.
Είναι ξεκάθαρο ότι η επιτυχία της νέας κυβέρνησης με βασικό κορμό την ΝΔ στην Ελλάδα θα επιτύχει ή θα αποτύχει ανάλογα με την στάση της Γερμανίας και της Ευρώπης.
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα καλό δώρο που να έχει αντίκτυπο στην κοινωνία.
Η νέα κυβέρνηση μην αψηφήσει το μήνυμα της κοινωνίας που είναι η δομική επαναδιαπραγμάτευση και τροποποίηση του μνημονίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης