Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Επίδομα φτώχειας εισέπρατταν χιλιάδες golden boys!

Επίδομα φτώχειας εισέπρατταν χιλιάδες golden boys!
Επίδομα φτώχειας από το κράτος φρόντισαν να παίρνουν τα προηγούμενα χρόνια  χιλιάδες golden boys  τα οποία έκρυβαν από την Εφορία τα επιχειρηματικά κέρδη που εισέπρατταν από τις εταιρίες.
Τα… ορφανά μεγαλοστελέχη εντόπισε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ( Γ. Γ. Π. Σ) μετά το πρόγραμμα των ελέγχων για την επιχειρηματική αμοιβή που έθεσε σε εφαρμογή ο επικεφαλής της Υπηρεσίας  Διομήδης Σπινέλλης.
Από τις αντιπαραβολές που έγιναν μεταξύ των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας διετίας 2009-2010με τις αντίστοιχες δηλώσεις φόρου των επιχειρήσεων διαπιστώθηκε ότι χιλιάδες μεγαλοστελέχη απέφυγαν να δηλώσουν  την επιχειρηματική τους αμοιβή στην Εφορία. Κάποιοι άλλοι δήλωσαν μέρος μόνο αυτής.
Έτσι με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να γλιτώσουν όχι μόνο από τον φόρο εισοδήματος, αλλά και από  την έκτακτη εισφορά. Και επειδή είχαν χαμηλό εισόδημα ελάμβαναν από το κράτος και επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης !
Όπως είναι γνωστό, τα ποσά που δηλώνονται ως επιχειρηματική αμοιβή από νομικά πρόσωπα, με το έντυπο Ε5, πρέπει να δηλώνονται, ως εισόδημα και από τα φυσικά πρόσωπα στα οποία αφορούν, με το έντυπο Ε1.
Κάποια golden boys παρέβλεψαν αυτή την διαδικασία  και οι διασταυρώσεις που διενήργησε η Γ.Γ.Π.Σ μεταξύ των εντύπων Ε5 για τα εισοδήματα όπου δηλώνεται η επιχειρηματική αμοιβή (και ειδικότερα στους κωδικούς 505, 506 και 507) και αφετέρου των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων - έντυπο Ε1 (κωδικοί 403 και 404), τα φέρνει αντιμέτωπους με την Εφορία.
Η μερική ή ολική απόκρυψη αυτών εισοδημάτων επισείει βαρύτατες καμπάνες και πρόστιμα για τα προηγούμενα μεγαλοστελέχη.
Την ίδια αντιμετώπιση θα έχουν και άλλοι 500 περίπου φορολογούμενοι που δήλωναν εισοδήματα φτώχειας στην Εφορία ενώ διέθεταν βίλες με πισίνες σε κοσμοπολίτικες περιοχές της Ελλάδας.

Μ. Χριστοδούλου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης