Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Υπό εκκαθάριση οι συνεταιριστικές τράπεζες Αχαϊκή, Λαμίας και Λέσβου-Λήμνου - Εξασφαλίστηκαν πλήρως οι καταθέσεις - Εξυγιαντική κίνηση από την ΤτΕ

Υπό εκκαθάριση οι συνεταιριστικές τράπεζες Αχαϊκή, Λαμίας και Λέσβου-Λήμνου - Εξασφαλίστηκαν πλήρως οι καταθέσεις - Εξυγιαντική κίνηση από την ΤτΕ
Υπό εκκαθάριση έθεσε σήμερα τρεις συνεταιριστικές τράπεζες η Τράπεζα της Ελλάδος. Οι συνεταιριστικές τράπεζες είναι οι Λαμίας, Λέσβου - Λήμνου και Αχαϊκή, αφού παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των αδυναμιών των εν λόγω τραπεζών, δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων που θα αποκαθιστούσαν τη βιωσιμότητά τους.
Οι άδειες των τριών συνεταιριστικών τραπεζών ανακλήθηκαν και οι τράπεζες αυτές τίθενται σε ειδική εκκαθάριση. Εκκαθαριστές ορίστηκαν οι κ.κ. Ιωάννης Γιαννίκος, Δημήτριος Πετράκογλου και Μιχαήλ Ανδριώτης, αντίστοιχα.
Τα μεγέθη αυτών των τραπεζών είναι ιδιαίτερα χαμηλά, έχουν τρία ή τέσσερα καταστήματα στις περιοχές που δραστηριοποιούνται, εξασφαλίστηκαν πλήρως οι καταθέσεις, ενώ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλες εμπορικές τράπεζες για τις δραστηριότητες των συνεταιριστικών τραπεζών στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα διενεργηθεί άμεσα η προβλεπόμενη σε αυτό διαδικασία για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και τη μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες με παρουσία στις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.
Η απόφαση αυτή της ΤτΕ είναι μία εξυγιαντική κίνηση, διασφαλίζει τους καταθέτες, αλλά και τα υγιή στοιχεία των συνεταιριστικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης