Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αναλυτές: Εκτός ελέγχου η ελληνική κρίση- Τουλάχιστον 50% το ελληνικό haircut εκτιμά η Credit Suisse

tags :
Αναλυτές: Εκτός ελέγχου η ελληνική κρίση- Τουλάχιστον 50% το ελληνικό haircut εκτιμά η Credit Suisse

(upd2) Εκτός ελέγχου είναι ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης που κινείται σπειροειδώς εκτός ελέγχου ". Αυτό δήλωσε ο William Sullivan στο JVB Financial Group. «Είναι σαν καρύδες που πέφτουν από το δέντρο. Υπάρχει μια μαζική φυγή από επενδυτές που θεωρούν ότι τα οικονομικά στοιχεία (πολλών χωρών της Ευρωζώνης) ως ύποπτα». Ο Sullivan τονίζει ότι επικρατεί "απόλυτος πανικός" μεταξύ των επενδυτών, οι οποίοι φοβούνται ότι θα χάσουν ένα μέρος των χρημάτων τους εάν η Ελλάδα αναδιαρθρώσει το χρέος της. Η Ελλάδα έχει μπει «σε ένα σπειροειδές ελατήριο θανάτου λόγω αφερεγγυότητας» τονίζει και ο Thomas Mayer, επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank.

Στο μεταξύ η Credit Suisse προειδιποεί ότι το haircut του ελληνικού χρέους μπορεί να είναι στο 50% ίσως και μεγαλύτερο, προκαλώντας νέες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές.

 

Η κήρυξη της χρεοκοπίας της Ελλάδας πλέον αποτελεί βεβαιότητα και όχι πιθανό σενάριο για τους αναλυτές, οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει να αποτιμούν τις ζημίες που θα έχουν οι επενδυτές ελληνικών ομολόγων σε αυτήν την περίπτωση.
Η Goldman Sachs θεωρεί ότι ακόμα και ένα πακέτο στήριξης ύψους 75 δισ. ευρώ εξακολουθεί να ενέχει κινδύνους και να οδηγεί σε αναγκαία αναδιάρθρωση χρέους από την ελληνική κυβέρνηση.
Μάλιστα, η Citigroup θεωρεί ότι για την Ελλάδα υπάρχουν δύο πιθανότητες. Ή να χρεοκοπήσει ή να ζημιώσει τους πιστωτές της, εάν δεν της δοθεί ένα πακέτο στήριξης με πιο γενναιόδωρους όρους.

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης