World Sports

Champions League - Final 8 Πόλο: Διασυρμός και αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό από την Μπαρτσελονέτα (video)

Champions League - Final 8 Πόλο: Διασυρμός και αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό από την Μπαρτσελονέτα (video)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια από την Μπαρτσελονέτα με σκορ 22-9 και αποκλείστηκε πρόωρα από το Final 8 του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας, δεν κατάφεραν να τριπλασιάσουν τους τίτλους φέτος και να πετύχουν το triple crown. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε με σκορ 22-9 από την Μπαρτσελονέτα. Δεν θα αποχωρήσει όμως από το Βελιγράδι, όπου διεξάγεται το Final 8 του Champions League, καθώς θα αναμετρηθεί την Παρασκευή (4/6) με το Ανόβερο για τις θέσεις 5-8.

Οι Ισπανοί ήταν καταιγιστικοί και με πρωταγωνιστές τους Ορτέγκα, Άλεξιτς και Γκουέλ, πήραν διαφορά ασφαλείας από το πρώτο οκτάλεπτο (6-0), ενώ στη συνέχεια δεν αγχώθηκαν ούτε στιγμή από τους Πειραιώτες. Πρώτος σκόρερ από πλευράς Ολυμπιακού ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς με τρία γκολ.

Ο Μάνος Ζερδεβάς δεν αγωνίστηκε για του πρωταθλητές Ελλάδας, λόγω τροφικής δηλητηρίασης την τελευταία στιγμή. Η Μπαρτσελονέτα θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης την Προ Ρέκο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν... απών από την πισίνα στο πρώτο οκτάλεπτο, καθώς η Μπαρτσελόνέτα σημείωνε το ένα γκολ πίσω από το άλλο (6-0) και το μόνο που έχουν να θυμούνται οι Πειραιώτες στα πρώτα οκτώ λεπτά είναι το δοκάρι του Δερβίση.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν να ανέβουν ένα... βουνό και χρειάστηκαν σχεδόν 10 λεπτά για να σημειώσουν το πρώτο τους γκολ στον αγώνα (7-1) με τον Δερβίση. Ο Ολυμπιακός φάνηκε να αφυπνίζεται (7-2) με γκολ - πέναλντι του Γενηδουνιά, όμως οι Ισπανοί πάτησαν ξανά το γκάζι και με ένα σερί 6-0 ξέφυγαν στο ημίχρονο (13-2).

player of Olympiacos Piraeus in action during LEN Champions League Final eight match against Zodiac Cnab at 11.april swimming pool, Belgrade, 03.06.2021. godine Foto: Marko Metlas / MN PRESS PHOTO

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν φανερά επηρεασμένος από την εξέλιξη του αγώνα και η Μπαρτσελονέτα εκμεταλλεύτηκε την κάθε αδυναμία του και με τους Ορτέγκα και Γκουέλ αύξησε ακόμη περισσότερο την διαφορά (19-5).

Το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και η Μπαρτσελονέτα έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας. Ο Θοδωρής Βλάχος έριξε στην πισίνα παίκτες με λιγο χρόνο συμμετοχής και δίχως ιδιαίτερες συγκινήσεις ο αγώνας έληξε 22-9.

Τα οκτάλεπτα: 6-0,13-2,19-5,22-9

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ: Πινέδο, Γκραντάντος, Μούναριθ, Μποντέγκας, Λαρούμπε, Άλεξιτς, Φερντάντεθ, Ντε Τόρο, Περόνε, Μάλιαρακ, Μπούστος, Κοϊμπρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζερδεβάς, Ντάουμπε, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Αργυρόπουλος, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Καπότσης, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ, Γαλανόπουλος.



Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης