World Sports

Sha'Carri Richardson: «Θέλω να γνωρίζει ο κόσμος ότι κάθε φορά που θα τρέχω στο ταρτάν, θα γράφεται ιστορία» (video)

Sha'Carri Richardson: «Θέλω να γνωρίζει ο κόσμος ότι κάθε φορά που θα τρέχω στο ταρτάν, θα γράφεται ιστορία» (video)

Η Sha'Carri Richardson έγινε viral μετά από τη φανταστική της πορεία στους USATF Golden Games, εντυπωσιάζοντας τους οπαδούς του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Η ανερχόμενη Αμερικανίδα δρομέας, η οποία είναι μόλις 21 ετών, έχει χρόνους 10,74 και 10,77 δευτερολέπτων στα 100μ. Η Richardson με τις επιδόσεις της έχει βάλει τον εαυτό της σε θέση «πρόκληση» για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για την κατάκτηση χρυσού μετάλλιού. Εάν τα καταφέρει θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα ανέβει στην κορυφή του βάθρου (100 μέτρα) για τις ΗΠΑ έπειτα από 25 χρόνια.

Richardson στον δρόμο για το.. Τόκιο

Η Richardson τερμάτισε τον περασμένο μήνα με το εντυπωσιακό 10,72 και έγινε η έκτη ταχύτερη γυναίκα στην ιστορία. Ο χρόνος της είναι ανάμεσα στους καλύτερους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καθώς η Elaine Thompson-Herah και η Shelly-Ann Fraser-Pryce, έτρεξαν 10,71 και 10,73 το 2019. Μάλιστα το ντουέτο της Τζαμάικας έχει οκτώ ολυμπιακά μετάλλια, δύο εκ των οποίων χρυσά.

Στο Ρίο το 2016, η Fraser-Pryce συγκέντρωσε το χάλκινο στα 100μ, ενώ η Thompson-Herah κέρδισε το χρυσό στα 100μ και στα 200μ. Οι δύο τους ήταν επίσης μέρος της τζαμαϊκανής ομάδας όταν κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο στα 4x100m.

Ο πήχης για το ρεκόρ στις Γυναίκες σπρίντερ τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά υψηλός, ωστόσο, η Richardson έχει δείξει ότι έχει τη δύναμη να φτάσει στην κορυφή και να φέρει δόξα για τη χώρα της.

Από μικρή στους τίτλους

Η νεαρή αθλήτρια ήταν ενεργή για έξι χρόνια, αλλά έγινε επαγγελματίας δρομέας το 2019. Γεννημένη στο Ντάλας έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους junior, βοηθώντας την ομάδα της να κερδίσει χρυσό στο Pan American U20 Championships in 2017, καθώς και να διεκδικήσει back-to-back τη νίκη στο AAU Junior Championship και τον τίτλο NCAA Division I Women's Outdoor Track και Field Championships 2019.

Η Richardson σχολίασε με τόλμη ότι «μόλις ξεκινάω» αφού παρακολούθησε το χρόνο της στα 10,74 στους USATF Golden Games - δείχνοντας ότι είναι περισσότερο από έτοιμη να κάνει το άλμα από νικήτρια ενός συλλόγου σε Ολυμπιονίκη.

«Όποτε είναι να έρθει, θα έρθει, αλλά σίγουρα θέλω να γράψω ιστορία. Θέλω να γνωρίζει ο κόσμος ότι κάθε φορά που θα τρέχω στο ταρτάν, θα γράφεται ιστορία».

«Χρυσό» πρότυπο

Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι το 10,49 της Florence Griffith-Joyner’s από το 1988 και αναπόφευκτα, λόγω του στυλ της, έχουν γίνει συγκρίσεις μεταξύ της Richardson και της τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, που αποτελεί πηγή έμπνευσης.

«Αν έχω ένα πρότυπο στο άθλημα του στίβου θα ήταν η θρυλική και εκπληκτική, μοναδική, Flo-Jo», δήλωσε η Richardson, η οποία, με τη σειρά της, θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. «Είναι εκπληκτικό το να είσαι πρότυπο και να με βλέπουν οι άνθρωποι, αλλά τους ενθαρρύνω πάντα να είναι οι ίδιοι, γιατί το να είσαι ο εαυτός σου είναι αυτό που θα σε κάνει να είσαι πραγματικά».

Ο αγώνας με τον εαυτό της

Αν και η Richardson σημείωσε μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα και μιλώντας σε συνέδριο με θέμα την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία, εξήγησε: «Η εμπειρία της ψυχικής μου υγείας ήταν σίγουρα ένα ταξίδι για μένα. Σε κάθε επίπεδο, ή σε διαφορετικά κεφάλαια της ζωής, η νοοτροπία μου προκλήθηκε να αλλάξει ή να εξελιχθεί. Έτσι, το να είμαι σε θέση να αποδεχτώ και να αναγνωρίσω την ψυχική μου υγεία και να μην την αποφύγω, αλλά να την αγκαλιάσω και να ενθαρρύνω τον εαυτό μου να βεβαιωθώ ότι η ψυχική μου υγεία είναι εξίσου ισχυρή με τη σωματική μου - αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κλειδί πίσω από την επιτυχία μου».

Αυτή η ισορροπία, μαζί με τη σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητά της, συνεχίζει να οδηγεί την Richardson στην επιτυχία. Εξάλλου, υπάρχει περισσότερη ιστορία που πρέπει να γραφτεί.



Ευτυχία Γιαπουτζή

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης