Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ δέχτηκε την προσφορά της Pfizer για εμβολιασμούς αθλητών και προσωπικού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ δέχτηκε  την προσφορά της Pfizer για εμβολιασμούς αθλητών και προσωπικού

Μια πολύ σημαντική κίνηση η οποία συμβάλλει στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Προσφορά από την Pfizer για τον εμβολιασμό όλων των αθλητών αλλά και του προσωπικού περίθαλψης που θα συμμετάσχουν στους αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι δέχθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Τα εμβόλια θα διατεθούν από τις αντίστοιχες επιτροπές των χωρών, με στόχο την πρόληψη και την ασφάλειά τους πριν από την έναρξη των Αγώνων.
«Αυτή η δωρεά του εμβολίου είναι ένα άλλο εργαλείο στην εργαλειοθήκη μας για μέτρα που θα βοηθήσουν να γίνουν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 ασφαλείς για όλους τους συμμετέχοντες και να δείξουμε αλληλεγγύη με τους ευγενικούς Ιάπωνες οικοδεσπότες μας.
Προσκαλούμε τους αθλητές και τις συμμετέχουσες αντιπροσωπείες των επερχόμενων Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων να δώσουν το παράδειγμα και να αποδεχτούν το εμβόλιο όπου και όταν είναι δυνατόν» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Οι πρώτες αντιδράσεις των χωρών…

Ένας εκπρόσωπος της Βρετανικής Ολυμπιακής Ένωσης δήλωσε: «Δεδομένης της επιτυχίας της εγχώριας διάθεσης, η φιλοδοξία μας παραμένει να εμβολιαστούν όλοι οι Ολυμπιονίκες πριν από το Τόκιο και συνεργαζόμαστε στενά με την κυβέρνηση για να το επιτύχουμε.
Τα νέα της δωρεάς εμβολίων της Pfizer και της BioN Tech είναι ευπρόσδεκτα και θα διερευνήσουμε πλήρως όλες τις επιλογές, σεβόμενοι τους οικοδεσπότες μας στην Ιαπωνία, και για σαφείς λόγους υγείας και απόδοσης».

skysports-olympics-vaccine_5371743.jpg

Παράλληλα, η πρόεδρος της Ολυμπιακής Ομοσπονδίας της Ιρλανδίας Σάρα Κέιν είπε ότι πίστευε πως η νέα συμφωνία θα εξασφαλίσει ότι ολόκληρη η ιρλανδική ομάδα που θα λάβει μέρος στους αγώνες του Τόκιο θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε εμβόλια.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Τους τελευταίους μήνες έχουμε επίγνωση των ευρύτερων ζητημάτων γύρω μας στην κοινωνία και εργαζόμαστε εντατικά για να υποστηρίξουμε τον εμβολιασμό της ομάδας την κατάλληλη στιγμή που εκείνοι που ήταν πιο ευάλωτοι στην κοινωνία ήταν οι πρώτοι.
Αυτή η ανακάλυψη είναι μια μεγάλη ανακούφιση για όλους μας δεδομένων των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε και της έλλειψης χρόνου που απομένει για την εξεύρεση λύσης».

Αυστηροί περιορισμοί…

Όπως είναι λογικό, οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν με αυστηρά υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της Covid – 19. Η διαδικασία μάλιστα θα γίνει βάσει ενός σχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει καθημερινά τεστ σε όλους τους αθλητές.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν δύο αρνητικά τεστ πριν από την άφιξή τους στην χώρα, ενώ οι επισκέπτες δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες για τις πρώτες 14 ημέρες και θα πρέπει να τρώνε σε συγκεκριμένες τοποθεσίες με ειδικά μέτρα υγιεινής.
Να σημειωθεί πως οι υπερπόντιοι θεατές έχουν ήδη αποκλειστεί, ενώ η παρουσία των εγχώριων θα αποφασιστεί λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των αγώνων στις 23 Ιουλίου. Ωστόσο η πρόεδρος του Τόκιο, Σέικο Χασιμότο, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο μήνα πως είναι «Έτοιμοι να διοργανώσουμε τους Αγώνες χωρίς θεατές».

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης