Τένις

Ο Αλκαράθ «λύγισε» το Στέφανο και τον… πέταξε εκτός US Open! (video)

Ο Αλκαράθ «λύγισε» το Στέφανο και τον… πέταξε εκτός US Open! (video)

Ο Στέφανος δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του 18χρονου Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος έβαλε δύσκολα στον Έλληνα τενίστα και κατάφερε, μετά από θρίλερ, να πάρει εκείνος την πρόκριση στην επόμενη φάση του US Open με 3-2 σετ!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον Κάρλος Αλκαράθ, το βράδυ της Παρασκευής (3/9,21:30),στον τρίτο γύρο του US Open. Ο 18χρονος Ισπανός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.55 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε το μεγάλο μπαμ, αφήνοντας εκτός συνέχειας το νο3 του κόσμου. 

1ο σετ
O Κάρλος Αλκαράθ, ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, «σπάζοντας» το σερβίς, εις διπλούν του Στέφανου Τσιτσιπά και υπερασπίστηκε το δικό του, φτάνοντας γρήγορα σε σκορ 4-0 game! Ο Στέφανος κατάφερε να κερδίσει τα game που σέρβιρε και να κάνει το break μειώνοντας σε 4-3. Μέσα σε 34 λεπτά, ο Αλκαράθ, κατάφερε να κλείσει το σετ με τον πλέον ιδανικό τρόπο, καθώς με break στο τελευταίο game έκλεισε το πρώτο σετ! (1-0 σετ, 34’)

2ο σετ
Με τον ίδιο ρυθμό που τελείωσε το πρώτο σετ, με τον ίδιο συνέχισε και στο δεύτερο ο Αλκαράθ, ξεκινώντας με break και 3-0 game. Στο πρώτο σετ ο Στέφανος είχε ένα άσχημο «πάτημα», για το οποίο δέχτηκε φροντίδα στο τέλος του και ήταν φανερό πως τον είχε επηρεάσει. Τα απανωτά λάθη και οι κακές επιστροφές τον έφεραν σε δύσκολή θέση. Ο Τσιτσιπάς έκανε το break στο 5ο game και οδήγησε το σκορ σε 3-3 game, υπερασπιζόμενος τα σερβίς του. Στο 7ο game, ο ίδιος, μετά από τρία break point κατάφερε να το κλείσει και να κάνει το 4-3 game επιστρέφοντας δυναμικά! Οι δύο αντίπαλοι βγήκαν κερδισμένοι στα σερβίς τους και με σκορ 5-4, ο Στέφανος σέρβιρε για να φέρει τα σετ σε ισορροπία! Έτσι και έκανε, κλείνοντας το σετ με άσσο! (1-1 σετ, 56’)

3ο σετ
Με το σκορ στο 1-1 ο Στέφανος, έφτασε ξανά κοντά στο break, αλλά ο Ισπανός έσβησε το brake point και έκλεισε το σερβίς του (2-1 game). O Στέφανος επέστρεψε ξανά στο σετ, καθώς έκλεισε εύκολα τα σερβίς του και έκανε δυο συνεχόμενα break στον Ισπανό φτάνοντας στο 5-2, με μόνη του υποχρέωση να υπερασπιστεί το σερβίς του και να κλείσει το σετ. Έφτασε σε διπλό σετ point, αλλά ο 18χρονος Κάρλος Αλκαράζ κατάφερε παρά την πίεση να κάνει το break (5-3). Σε ένα τρομερό ράλι εξελίχθηκε το 10ο game με τον Στέφανο να το χάνει με ένα αβίαστο λάθος και τον Κάρλος Αλκαράθ να συνεχίζει τις σταθερές του εκτελέσεις μετά το break (5-5). Φτάνοντας σε δύο break point o Στέφανος δεν κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Ισπανού και το σκορ έγινε 6-5 υπέρ του Αλκαράθ, με το άγχος να μεταφέρεται στην πλευρά του Έλληνα ο οποίος σέρβιρε για να παραμείνει στο σετ. Παρόλα αυτά ο Στέφανος έκλεισε το σερβίς του και οδήγησε σε tie break το σετ!
Εκεί, όμως, ο Αλκαράθ, με σκορ 7-2 , έκλεισε το σετ και προηγήθηκε με 2-1 σετ (74’).

 VAMOS, CARLOS! ?

4ο σετ
Ο Στέφανος μπήκε καταιγιστικός στο 4ο σετ και δεν έχασε ευκαιρία μέχρι το 6-0 game με πολύ αυτοπεποίθηση και εμπειρία εξέλιξε το σετ σε μονόλογο. Όλα έδειχναν πως ο Τσιτσιπάς αφού έκλεισε το 4ο σετ με τέτοιο κυριαρχικό τρόπο, είχε χτίσει την κατάλληλη ψυχολογία για να ολοκληρώσει το έργο του και να πάρει την πρόκριση στον 4ο γύρο του US Open!

O Αλκαράζ έδειξε πως είχε ενοχλήσεις στη μέση του, αλλά συνέχισε στο 5ο σετ απτόητος. (2-2 σετ, 27’)

5ο σετ
Οι πόνοι του Ισπανού στο πρώτο game, φάνηκαν να τον επηρεάζουν, καθώς προσπαθούσε να έχει καλές επιστροφές με σκοπό να μην επιβαρύνει περαιτέρω τις ενοχλήσεις του. Στο δεύτερο (1-1) και τρίτο (2-1) game ξέφυγε από τις σκέψεις του και «λύθηκε» ξανά στο παιχνίδι του, χωρίς να πετύχει όμως brake! Στέφανος και Κάρλος, υπερασπιζόμενοι τα σερβίς του χωρίς πολλά λάθη έφτασαν σε σκορ 3-2 game. Ο Τσιτσιπάς έφτασε μια ανάσα μακριά από το break, αλλά ο Αλκαράθ ισοφάρισε, πήρε το «αβαντάζ» (δύο φορές) και δεν άφησε για άλλη μια φορά περιθώρια στον Έλληνα τενίστα! Η απάντηση του Τσιτσιπά ήταν ένα «love service game» (40-0) και έτσι έκανε το 4-3. Το 5-4 για τον Στέφανο ήρθε σχετικά εύκολα και το άγχος μεταφέρθηκε στον «άπειρο» Ισπανό!

Η μάχη των δυο αθλητών κορυφώθηκε στο 11ο game (6-5 ο Στέφανος), όπου ο Αλκαράθ σέρβιρε για να παραμείνει στο παιχνίδι, ενώ ο «Τσίτσι» έψαχνε απεγνωσμένα ένα break. Ο Ισπανός «κράτησε» το σερβίς του και έδειξε πως οι αντοχές του δεν είχαν τελειώσει και οδήγησε το σετ σε tie break δίνοντας παράταση στην αγωνία μας!

O Στέφανος ξεκίνησε με άσσο, αλλά ο Αλκαράθ είχε απάντησεις. Οι πολύ καλές επιστροφές του Ισπανού τον βοήθησαν, ενώ ο Στέφανος αντιπαρέταξε 3 άσσους στο tie break. Ο Αλκαράθ με τριπλό match point πήρε ανάσα, αλλά η αντίδραση του Στέφανου ήταν μοναδική με τον Ισπανό να είναι άτυχος, καθώς η μπάλα σε μια λόμπα που επιχείρησε κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο σερβίς του Στέφανου όμως έληξε τον αγώνα και πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Έτσι το παιχνίδι κατέληξε στα χέρια του 18χρονου, που άφησε εκτός τουρνουά τον Έλληνα!

Αναλυτικά τα σετ:

1ο σετ : 3-6 (34’)
2ο σετ : 6-4 (56’)
3ο σετ : 6-7 (tie break 7-2, 74’)
4ο σετ : 6-0 (27’)
5ο σετ : 6-7 (tie break 7-5, 60’) 

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης