Τένις

Καταπληκτικός Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στον ημιτελικό του Σινσινάτι – σπουδαία επικράτηση με 2-1 επί του Άουγκερ Αλιασίμ!

Καταπληκτικός Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στον ημιτελικό του Σινσινάτι – σπουδαία επικράτηση με 2-1 επί του Άουγκερ Αλιασίμ!

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Στέφανου Τσιτσιπά στον προημιτελικό του Σινσινάτι Όπεν, με τον Έλληνα τενιστά να επικρατεί με 2-1 σετ επί του Άουγκερ Αλιασίμ (6-2, 5-7, 6-1), και να παίρνει την πρόκριση για τους «4» του τουρνουά, αναμένοντας τον Ζβέρεφ.

Ένας «επικός» Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εξαιρετική εμφάνιση, απέναντι στον Άουγκερ Αλιασίμ, στην προημιτελική φάση του Σινσινάτι Όπεν, με τον Έλληνα τενίστα να βρίσκεται σε καταπληκτικό βράδυ και να παίρνει την πολυπόθητη πρόκριση με 2-1, πραγματοποιώντας… επίδειξη δύναμης, μετά το «μπλακ-άουτ» που υπέστη στα μέσα του δεύτερου σετ.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος, μετά τις προκρίσεις επί των Σεμπάστιαν Κόρντα με 2-0 σετ, και Λορέντζο Σονέγκο με ανατροπή, πέτυχε την πέμπτη του διαδοχική νίκη επί του Καναδέζου τενίστα στις επτά «συναντήσεις» τους την τελευταία διετία, και πανηγύρισε την ένατη συμμετοχή σε ημιτελικό, με τον αντίπαλό του να παραμένει στους δύο.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το ματς ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αν και δυσκολεύτηκε να υπερασπιστεί το σερβίς του στο πρώτο game της αναμέτρησης, εν τέλει κατάφερε να κάνει το 1-0, έπειτα από επτά λεπτά, που χαρακτηρίστηκαν από την σθεναρή αντίσταση του Αλιασίμ.

Εν συνεχεία ο Καναδός ισοφάρισε άμεσα, αλλά ο Στέφανος είχε αντιληφθεί από νωρίς πως μπορεί να «χτυπήσει» στις αδυναμίες του 23χρονου αθλητή. Το 2-1 ήρθε εύκολα, και η στιγμή για το πρώτο break παρουσιάστηκε μόλις 18 λεπτά μετά από την έναρξη του παιχνιδιού!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε δύο break points, εν τέλει ο Αλιασίμ έκανε λάθος, ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 3-1, και τρία λεπτά αργότερα απλοποίησε ακόμη περισσότερο την κατάσταση, πετυχαίνοντας το τρίτο συνεχόμενο 40-15, ώστε να φτάσει στο 4-1!

Οι βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ είχαν μπει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα μπορούσε παρά να κάνει το… καθήκον του. Το εξαιρετικό σερβίς του αντιπάλου του δεν τον «φόβισε», ο Έλληνας απάντησε εμφατικά με 40-0 και έπειτα έκλεισε ένα εξαιρετικό «δικό του» μισάωρο και πάλι με break!

Ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε το πρώτο set point, από τα δύο που του παρουσιάστηκαν και το 1-0 σετ με το εμφατικό 6-2 στα games ήταν γεγονός!

Έχοντας εξαιρετική ψυχολογία από την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο πρώτο σετ της αναμέτρησης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ ώστε να φτάσει στο πολυπόθητο «2».

Υπερασπίστηκε για πέμπτη φορά αθροιστικά το σερβίς του με καταπληκτικό τρόπο, δυσκόλεψε αλλά δεν είχε απάντηση στους winners του Αλιασίμ, όμως πήρε και πάλι το προβάδισμα, μετά από ένα εξαιρετικό τρίτο γκέιμ, με τον Έλληνα να οδηγεί σε λάθος τον αντίπαλό του, και να κατακτά τον 38ο πόντο του, κάνοντας το 2-1!

Ο ρυθμός του ματς ήταν εξαιρετικός, ο Καναδός είχε βρει το «χέρι» του στο δικό του σερβίς, ισοφαρίζοντας και πάλι σε 2-2 με 40-15, αλλά ο Τσιτσιπάς συνέχιζε να αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πως ο ημιτελικός είναι ορατός και εκείνος θα είναι συνεπής με το ραντεβού του.

Το 3-2 σημειώθηκε με τον Στέφανο να μην χάνει για δεύτερη φορά σε ένα game ούτε έναν πόντο, και το ποσοστό 86% ευστοχίας στο πρώτο σερβίς, μέχρι και εκείνο το σημείο του αγώνα, να αποδεικνύεται καθοριστικό.
E9RgwbcWYAs0sdu_1.jpg

Τότε, και λίγο πριν από την έναρξη του έκτου game του δεύτερου σετ, ο Καναδέζος ένιωσε ενοχλήσεις στην μέση και ζήτησε ιατρικό time out, με την διακοπή αυτή να διαδραματίζει εν τέλει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του σετ.

Ο Τσιτσιπάς έκανε με χαρακτηριστική ευκολία το 4-3, ο Αλιασίμ απάντησε άμεσα, οι δύο τενίστες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι και το 5-5, αλλά εκεί ήταν η σειρά του… Καναδού να κάνει το πρώτο, δικό του break στην αναμέτρηση.

Ο Στέφανος αποσόβησε μόνο το πρώτο break point που κλήθηκε να διαχειριστεί, το 6-5 αποτέλεσε και το πρώτο προβάδισμα του Αλιασίμ, και εν συνεχεία το ψυχολογικό αβαντάζ έκρινε και την κατάκτηση του σετ, με τον Καναδό να ισοφαρίζει σε 1-1 (7-5) και να αγχώνει τον Έλληνα τενίστα.

Κάπου εκεί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε να συνέρχεται. Το «σοκ» της ισοφάρισης ήταν ισχυρό, και η «αφύπνισή» του πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Στέφανος στο τρίτο και καθοριστικότερο σετ, κυριάρχησε, πραγματοποίησε δύο break στα πέντε πρώτα games, έπειτα από ένα ματς μίας ώρας και πενήντα λεπτών, και όντας ψυχραιμότερος μέχρι και το τέλος, «έβαψε» την πρόκριση στον ημιτελικό με γαλανόλευκα χρώματα!

Το τελικό 6-1, το οποίο ολοκληρώθηκε με άσσο, πιστοποίησε την ανωτερότητά του στα κρίσιμα σημεία του ματς, και πλέον ο Έλληνας τενίστας αναμένει τον Αλεξάντερ Σβέρεφ, ώστε να διεκδικήσει την συμμετοχή του στον τελικό του Σινσινάτι Όπεν.

 

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης