Τένις

O Τσιτσιπάς δεν… σχολιάζει με ποιότητα και αυτό βγαίνει προς τα έξω!

O Τσιτσιπάς δεν… σχολιάζει με ποιότητα και αυτό βγαίνει προς τα έξω!
Όλες οι μικρές ή μεγαλύτερες αφορμές που έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να... ξεχαστεί ότι είναι το Νο3 στον κόσμο και να ασχοληθούν άπαντες με τα λεγόμενα ή γραφόμενά του!
Σχετικά Άρθρα

Η ζωή του Στέφανου Τσιτσιπά πάνω στα courts έχει χαρακτηριστεί πολύ συχνά από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που μπορεί να βιώσει ένα τενίστας, όντας στα πρώτα βήματα της καριέρας του.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν ένας αθλητής 23ετών καλείται να διαχωρίσει τα όρια του επιτρεπτού και του αυθόρμητου, ενώ πολλά βλέμματα παγκοσμίως συγκεντρώνονται πάνω του;

Ο Στέφανος πιθανότατα δεν έχει βρει την απόλυτη ισορροπία στον τρόπο που θα προβάλλει τις πεποιθήσεις του, σε μία κοινωνία τεταμένων καταστάσεων εξαιτίας (κυρίως) της πανδημίας, την τελευταία διετία…  

Όλα ξεκίνησαν όταν τα αδηφάγα social media άρχισαν να ασχολούνται αρνητικά μαζί του, έπειτα από την πρώτη -αποτυχημένη- απόπειρα να αστειευτεί χρησιμοποιώντας ένα άστοχο σχόλιο για τις γυναίκες τον Ιούλιο του 2019. Ένα σεξιστικό tweet που στόλιζε με διάφορες «ταμπέλες» το γυναικείο φύλο.  

thumbnail_Image_13.jpg

Σε λίγα λεπτά και μετά από αμέτρητες απαντήσεις, όχι κολακευτικές, το σχόλιο διαγράφηκε και ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στο τενιστικό του μεγαλείο.  

Δυστυχώς για τον ίδιο δεν άργησε να εμφανιστεί ξανά, έχοντας μάλιστα την… τιμητική του από τον καιρό της πρώτης καραντίνας και έπειτα. Όχι μία, αλλά δις και τρις, ο Έλληνας αθλητής έχει γίνει viral, μετά από συγκεκριμένες αναρτήσεις ή δηλώσεις του.  

«Κάποιος πρέπει να χτίσει ένα κατάστημα Harrods στην Ελλάδα. Ήρθε η ώρα» τιτίβισε τον Δεκέμβρη το 2020. Εκείνη η ώρα, όμως, δεν συμβάδιζε με τις ανάγκες της κοινωνίας που αντιμετώπιζε έναν άγνωστο «εχθρό» με αποτέλεσμα τα... Harrods να γίνουν σημαία των πολέμιών του.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, η… σπίθα ενός πρωτοχρονιάτικου πάρτυ στο Ντουμπάι και ενώ βρισκόταν στη Μέση Ανατολή για την προετοιμασία του, πυροδότησε ξανά τη φωτιά! Το ελληνικό κοινό που κατακλύζει τους λογαριασμούς του βρισκόταν την ίδια περίοδο υπό περιορισμούς και η εικόνα ενός διαφορετικού κόσμου, τον έστρεψε εναντίον του.  

thumbnail_Image_1_1.jpg

Η αντίδρασή του Τσιτσιπά αυτή τη φορά δεν έλαβε τη μορφή πλάκας, όπως ο ίδιος είχε αναφέρει πως δέχτηκε την κριτική για τη «γκάφα» του Harrods. Ένα ξέσπασμα μέσα από δεκάδες αναρτήσεις, στάθηκε ο λόγος να καταλαγιάσουν τα… μιντιακά πνεύματα.  

Μέχρι τη στιγμή που ξαναέγινε viral, με νέες δηλώσεις που φαντάζουν σε ένα νέο που δημιουργεί μία μοναδική πραγματικότητα.

«Δεν έχω εμβολιαστεί και θα το κάνω όταν γίνει υποχρεωτικό»… Δήλωση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα "καθήκοντα" του "πρεσβευτή κατά της πανδημίας" που είχε αναλάβει (αφιλοκερδώς) μέσα από κρατικό διαφημιστικό σποτ τον Αύγουστο του 2020.

Και όλα αυτά σε μία περίοδο που ο κόσμος που (τον) συναντά στα courts είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί για να του επιτραπεί η είσοδος. Σε αυτό, πόση ποιότητα μπορεί να χωρέσει;

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης