Τένις

Wimbledon: Αποκλείστηκε από την Ρότζερς η Σάκκαρη

Wimbledon: Αποκλείστηκε από την Ρότζερς η Σάκκαρη
Χωρίς ελληνική εκπροσώπηση μείναμε στο Wimbledon, καθώς μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά, το τουρνουά αποχαιρέτησε και η Μαρία Σάκκαρη...

Σε μια αναμέτρηση η οποία είχε αρχίσει από χθες (σ.σ. αλλά διακόπηκε λόγω σκότους), η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-0 σετ (7-5, 6-4) από την Σέλμπι Ρότζερς και αποκλείστηκε από το Wimbledon, πριν καν μπορέσει να φτάσει στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια «πλήρωσε» τις κακές επιλογές της και στα δυο σετ που έπαιξε, με την Αμερικανίδαη οποία δεν έχει κανένα τίτλο σε WTA τουρνουά- να παίρνει σχετικά εύκολα το ματς.

Αντίπαλος της Ρότζερς στην επόμενη φάση θα είναι Έλενα Ριμπάκινα (Νο18 του ταμπλό).

sakkari-rogers.jpg

Έδωσε «τσάμπα» πόντους και... είπε «αντίο»

Στο πρώτο (χθεσινό) σετ η «μάχη» ήταν σκληρή, με τη Σάκκαρη να κάνει το break και να προηγείται με 5-4, πλεονέκτημα ωστόσο που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί.

Η 26χρονη «πληγώθηκε» από τα άσχημα ποσοστά που είχε στο 2ο σερβίς της (σ.σ. μόλις 7/20 πόντους) και παράλληλα η Ρότζερς κατάφερε να αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες που της δόθηκαν για την ανατροπή, καταφέροντας έτσι να κάνει δικό της το πρώτο set με 7-5 και συνεπώς να πάρει και προβάδισμα νίκης.

Ακολούθησε η απόφαση του διαιτητή να διακόψει την αναμέτρηση -με τη σύμφωνη γνώμη των δυο τενιστριών- εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας στο Court 16 των εγκαταστάσεων του All England Club και το υπόλοιπο του ματς συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη (1/7) και συγκεκριμένα στις 14.42.

Σε αντίθεση με το πρώτο μισό του αγώνα –που ξεκίνησε την Τετάρτη- η Σάκκαρη ξεκίνησε καλύτερα στο σερβίς της, με περισσότερους εύστοχους πόντους, ωστόσο και πάλι η Ρότζερς μπόρεσε και έκανε το break με 4-3!

Η Αμερικανίδα κράτησε το σερβίς της και έφτασε στο τελικό 6-4 που της έδωσε και την πρόκριση, με τη Σάκκαρη δεδομένα να αποσκοπούσε στο να πετύχει κάτι παραπάνω στο μεγάλο τουρνουά.

Πλέον, η Σάκκαρη θα στραφεί στην προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ελπίζοντας ότι θα ξαναμπεί στο δρόμο τον επιτυχιών, ενώ επόμενο major τουρνουά στο οποίο θα συμμετέχει είναι το US Open στις 30 Αυγούστου.


Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης